31.10.15

Lokakuun luetut

Ryu Murakami - Almost Transparent Blue
Yuko Tsushima - The Shooting Gallery
Slawomir Mrozek - Elefantti
Viktor Pelevin - Kauhukypärä
Stephen Crane - Maggie, katujen tyttö
Lasse Heikkilä - Terra Mariana
Botho Strauss - Nuori mies

Predrag Matvejevic - Meidän leipämme muinaisesta Mesopotamiasta nykypäivän Eurooppaan

Tulihan tässäkin kuussa luettua ihan mukava määrä, hyviäkin kirjoja vaikka myös pari joista en nyt niin innostunut...

Ja runsaasti huomiota sai myös Helsingin kirjamessut, jossa pyörin kolmena päivänä ja joka päivältä oli näkemistä ja kuulemista. Nyt sitten pitääkin purkaa hyllyyn kertyneitä kirjakasoja.
Facebookissa alkaa huomenna lukuhaaste joka oli aktiivinen jo viime vuonna, haasteessa luetaan joka päivä vähintään 30 sivua. Yhteismääränä 900 sivua kuukauden aikana tuskin on ongelma jos ei mitään kummempaa satu, mutta muistelen viime kerralta että oli pari päivää jolloin oli sen verran kaikkea muuta että just ja just sai päiväannoksen käytyä.

Ai niin, pohjoismaa-haastettakin on enää kuukausi jäljellä, pitää alkaa laittaa sitä kasaan, ja elämäkertahaastettakin voisi vähän suorittaa. Vielä olisi ainakin pari kirjaa jotka voisi siihen lukea (toinen niistä sopisi molempiin haasteisiin...)mies nainen muu
englanti 68 62 1 131
suomi 42 35
77
japani 26 7
33
ranska 22 8 2 32
italia 25

25
ruotsi 16 6
22
saksa 17 1
18
venäjä 10 1
11
tsekki 10

10
norja 9

9
espanja 6
1 7
tanska 4

4
unkari 3
1 4
puola 2 2
4
islanti 1
2 3
serbo-kroatia 3

3
viro 3

3
muu

3 3
arabia 1
1 2
portugali 1 1
2
hollanti 1

1
kiina 1

1
slovakia 1

1
iiri

1 1
turkki 1

1
latina
1
1
slovenia

1 1
kreikka 1

1
albania 1

1

275 124 13 412

------------------------

FB-kanavallani on ollut pari viestä jotka eivät ole suoraan liittyneet tekemiini bloggauksiin.
"Aleksis Kiven päivänä aletaan jo miettiä tulevan vuoden lukemisia, eli klassikkohaastetta jonka deadline on ensi tammikuussa.
Alustavasti suunnitelmissa on Flaubertin Rouva Bovary, joka myös yleensä esiintyy hyvillä sijoilla kun kysellään maailmanhistorian parasta romaania (ja Flaubertia olen jopa vähän lukenut aiemmin ja lukemistani pitänyt).
https://tuijata.wordpress.com/2015/10/10/klassikkohaaste-2/" (eli Flaubertia aloittelen varmaan joskus joulun tienoilla...)

"Tänään ei kirjamessuja, sen sijaan kirjoja ja messu. Yhtä hyvää selailin, toinen novellikokoelmakin vaikuttaa parin novellin perusteella lupaavalta, kolmannesta en oikein osaa vielä sanoa...
Ja isä Tri mainitsi saarnassa Nälkäpelin ja muut nuorten dystopiat.
Jaahas, olisikohan muiden blogeissa selostuksia messujen tästä päivästä." (kirjamessuviikonlopun lauantai siis. Mainittu kolmas kirja on se Nuori mies.)

3 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Kartutin kokoelmaani tänään yhdellä eli löysin Akunin Turkkilaisen gambiitin. Ennestään minulla oli Leviatanin purjehdus ja Asaselin salaliitto ja Erikoistehtäviä ainoa luettu.

Ulla kirjoitti...

Olen ajatellut lukea Flaubertin Rouva Bovaryn uudelleen. Gustave Flaubert Bouvard ja Pécuchet oli erinomaien. Luin Kostamon Haavan ja sain siitä kimmokkeen lukea uudelleen.

Aion itse lukea tuohon haasteeseen Bertolt Brechtin kerjäläisromaanin. Edellyttäen, että saan sen jouluna.

hdcanis kirjoitti...

Bouvard ja Pecuchet houkuttaa kyllä myös, pidin sitten Bovarysta tai en (koska olen sen Valmiiden ajatusten sanakirjan lukenut, ja pari muutakin Flaubertin oudompaa teosta...)