1.6.13

LUKUDIPLOMI-koosteKouluissa ollaan juuri rientämässä kesälomille, ja samalla päättyy myös kirjabloggaajien keskuudessa käyty Lukudiplomi-haaste. Hauskaa on ollut, Kunnarin tehtäviä on tehty mielipidekirjoituksista askarteluihin ja piirroksiin ja kiinnostavia kirjoja luettu tuoreista lastenkirjoista joihinkin vanhoihin klassikoihin joista moni ei välttämättä saisi näin paljoa blogisavuja...

Olennainen tarkoitushan tässä on ollut levittää tietoa lukudiplomiohjelmista, kuten tuosta Kunnarista, ja muutamia bloggaajien läheisten suorituksia on kuulemma tehty koulujenkin puolella, ja toivottavasti ensi vuonna lisää. Lisäksi eri diplomeissa esitetyt kirjalistat ovat olleet tutkimisen ja lukuvinkkien arvoisia ja tehtävistä saa kivaa lisäaktivointia lukemisiinsa (lukudiplomi mainittiin muuten myös taannoisessa bloggaajatapaamisessa kun oli puhetta mitä kaikkea kirjastossa voisikaan tehdä)

Suorituksia tuli oman 8-luokan Sinuheni lisäksi yhteensä 14, ja muutamassa muussakin blogissa on diplomikirjoja. Suorittajat ovat seuraavat:

Tapiiri:
Lari & Morre / Morren maailma
Paula ja pojat / Luen ja kirjoitan
Valkoinen Kirahvi / Opuscolo
Pihi nainen & lapsi / Pihin naisen elämää

Matilda:
Velma / Kirjava kukko

Sinuhe:
Luru / Lurun luvut (7. lk.)
Suketus / Eniten minua kiinnostaa tie (7. lk.)
Satu / Satun luetut (8. lk.)
Linnea / Kujerruksia (8. lk.)
Varjelum / Olipa kerran kirjablogi (8. lk.)
Jokke / Jokken kirjanurkka (9. lk.)
Mari A. / Mari A:n kirjablogi (9. lk.)
Derrickus / Villa Derrickeria (9. lk.)

Odysseia:
Pii / Maailman ääreen

Pikainen arvonta osallistujien kesken suoritettiin, ja arpaonni suosi (tässä järjestyksessä) Velmaa, Piitä ja Pihiä naista. Mailailen kohta kirjalistaa josta voi valita kiinnostavimman.

Mutta kiitokset kaikille osallistujille erinomaisista haastepostauksista!

6 kommenttia:

Suketus kirjoitti...

Kiitos tästä haasteesta ja onnea kaikille sen suorittaneille!

Lukudiplomin suorittaminen oli minun ehdoton suosikkihaasteeni! Tuli luettua kirjoja, joihin ei muuten olisi välttämättä tarttunut ja tehtävien tekeminen oli aivan mielettömän hauskaa. Kivaa, että tämä keräsi niin innokasta osanottoa ja ehkäpä haasteen myötä saatiin puhallettua lukutuulia entistä laajemmalle. :)

Jokke kirjoitti...

Suketusta kompaten.

Hyvä haaste ja onnea voittajille, itse asiassa pidin Sinuhe 9 lk:n tehtävistä ja suositan näitä kouluihin, vaatii hieman kirjan lukemista ja ahkeruutta :)

Pihi nainen kirjoitti...

Kiitos maniosta haasteesta, joka teki Lukudiplomia tunnetuksi laajemminkin. Haastekirjoilla oli helppo laajentaa lukuvalikoimaa suuntaan jonne emme itse olisi löytäneet. Useimmat haastekirjoita sattuivat vielä olemaan erinomaisia. Ja bonuksena on tietysti mahtavaa olla yksi arvonnan voittajista! :)

Linnea / kujerruksia kirjoitti...

Kiitos mainiosta haasteesta ja sen organisoinnista! Haasteen suorittaminen oli äärimmäisen hauskaa, vaikka hieman kiire tulikin. ;) Ehkä suoritan ensi lukuvuotena jonkun uuden..

Luru kirjoitti...

Tämä oli tosi kiva haaste! Tehtävät olivat hauskoja, ja lukudiplomin kirjalistoilta löytyy hyviä vinkkejä aikuisillekin.

π kirjoitti...

Minäkin pidin tästä haasteesta! Pidin erityisesti monipuolisuudesta, tuli luettua tosiaan paljon kirjoja joihin en olisi välttämättä muuten tarttunut.

Ja oho, arpaonni suosi! Onnittelut kaikille haasteen suorittaneille :)