31.3.13

Maaliskuun luetut

Helvi Hämäläinen - Kylä vaeltaa
Tuomas Kyrö - Miniä
Barbara Pym - Crampton Hodnet
Diana Wynne Jones - Liikkuva linna
Stefan Andres - Jumalan unelma
Jacqueline Wilson - Tatuoitu äiti
Natsume Soseki - I Am a Cat

John Allen Paulos - Numerotaidottomuus

Willingham & Buckingham - Fables 17, Inherit the Wind
Mauri Kunnas - Piitles
Hitoshi Iwaaki - Parasyte 2
Spencer, Eisma & Esquejo - Morning Glories 1
Vaughan, Guerra & Marzan Jr - Y the Last Man 1

Maaliskuun lukusaalis näyttää varsin mainiolta, jos jättää huomioimatta että muutama noista kaunokirjoista on pienoisromaaneja ja yhden kirjan lukeminen on ulottunut usean kuukauden ajalle. Lukudiplomikin nytkähti kolmen kirjan verran eteenpäin, kaksi kirjaa enää jäljellä.

I Am a Catista kirjoittanen jotain huomenna, ja Parasyte ja Y the Last Man ansainnevat omat bloggauksensa aikanaan jahka olen lukenut sarjoja vähän pitemmälle (Piitles oli hauska ja kiinnostaisi nähdä millaisen käsittelyn Kunnas antaisi yhtyeen myöhemmille vaiheille, Fablesin nykytahdista en ole ihan niin vaikuttunut kuin alkupään osista mutta jatkan kyllä lukemista, Morning Glories oli aika outo mutta siitäkin kiinnostaisi lukea jatkoa)
Miniä jäi bloggaamatta kun siitä ovat kirjoittaneet jo "kaikki" ja olin samaa mieltä "kaikkien" kanssa, hauska kirja vaikkei ihan niin iskevä ollutkaan kuin ne Mielensäpahoittajat.

Paulosin Numerotaidottomuuden olin lukenut aikaa sitten mutta huvitti lukea uudestaan, ja onhan se yhä hyvä, populaari katsaus numeeriseen ajatteluun ja erityisesti sen puutteeseen. Parissa kohtaa on aika teknisiksi meneviä laskuja mutta muuten tämä on sillä aika lyhyellä listalla kirjoja joihin soisin Aivan Kaikkien tutustuvan (Orwellin Eläinten vallankumous ja Woolfin Oma huone ovat lyhyen listan muita ehdokkaita). Suosittelen koska en ole diktaattori enkä voi pakottaa.

Ei kommentteja: