28.3.13

Stefan Andres - Jumalan unelma"Jotain täytyy tapahtua, sanoi kirppu ja hyppäsi."

Tämä sattui jossain divarissa vastaan satunnaislöytönä, Stefan Andresin pitkä novelli on julkaistu omana niteenään Kariston Helmisarjassa (kääntäjänä Teijo Havu). Tekijästä en tiennyt mitään enkä kirjastakaan mutta vaikutti tarpeeksi kiinnostavalta.

Tarina sijoittuu Espanja sisällissotaan, karmeliittaluostariin joka on muutettu sotavankileiriksi. Mutta yksi sotavangeista onkin asunut samassa luostarissa jo parikymmentä vuotta sitten ja nyt viimeisenä eloonjääneenä joutuu palaamaan vanhoihin ajatuksiinsa utopiasta ja maailmasta ja niiden merkityksiin.

Lyhyt mutta vetävä ja ajatuksia herättävä tarina, joskin jotkut lukijat saattavat ehkä tuskastua aika keskeisiin teologisiin pohdintoihin ripin sakramentista ja vastaavista asioista. Mikä herätti kyllä ajatuksen että julkaisisiko mikään suomalainen kustantaja nykyään saksalaista pienoisromaania joka painottuu näin paljon teologisiin mietteisiin...mikä on sääli koska pidin tästä.

Tämä kirja on osa Teemamaana Saksa -haastetta.

1 kommentti:

Kirsti kirjoitti...

Minua alkoi heti kiinnostaa. Itse luin Francoise Maillet Jorisin Avasin taloni kaikille, ja hämmästyin miten siinä pohdittiin katolilaisuutta ja kulttuuria viehättävässä kevyessä paketissa ihan kuin ohimennen. Ja kirjasta näyttää otetun ainakin pari painosta. Mietin olisiko mahdollista tänään, tai miten asiasta pitäisi kirjoittaa, että olisi mahdollista tänään.