15.3.13

Krystian Majewski - Trauma

Taas välihyppäys kiinnostavien pelien maailmaan. Traumaa vinkkasi Dear Estherin ohella Janos ja tuon pelin tapaan se on pieni indiepeli jossa kerronnalla on suuri rooli (omakustanteista eri taiteenlajeissa on muuten juuri ollut hyvää juttua Taikakirjaimissa), mutta toteutus on hieman erilainen.
Tarinasta ei viitsi liikoja kertoa koska asioiden kuuluukin avautua pikkuhiljaa, mutta ideana on että sairaalassa makaavan päähenkilön toistuvia unia ja niiden tulkintoja pohditaan. Pelillisesti kyseessä on neljä unta joita tutkitaan point and click -tyylisesti, etsitään esineitä joita pystyy käsittelemään ja valokuvia joista löytyy vihjeitä, samalla kun päähenkilö kommentoi näkemisiä ja kokemuksia.
Ja pelin päälimmäisiin pulmiin kuuluu "mitäköhän tässä olisi tarkoitus tehdä", pelin alussa hapuillaan ja vaihtoehdot tuntuvat rajallisilta mutta myöhemmissä unissa voi selvitä sitten uusia asioita joita voi palata kokeilemaan myös edellisiin uniin ja löytää niistä uusia asioita. Tästä johtuen kerronta ei etene lineaarisesti vaan enemmänkin haaroittuvasti ja verkostomaisesti.

Tarina on itse asiassa tarkoituksellisesti jätetty aika kevyeksi ja peli on lyhyt, puolessatoista tunnissa olin penkonut esiin melkein kaiken sisällön. Immersio ei ole niin vahva kuin Dear Estherissä mutta tätä jatkaisi mielellään pitempäänkin, ja olisin kyllä hyvin kiinnostunut näkemään mitä tulisi kun käsikirjoitukseen on oikeasti panostettu, peli- ja kerrontatekniikka olivat kiinnostavia ja visuaalisestikin tämä on hyvännäköinen (perustuen vahvasti valokuviin, suurelta osin tekijän omiin).
Ja hei, se on täydellisenä pelattavissa ilmaiseksi nettiselailemella, maksu ladattavasta versiosta on vapaaehtoinen.

Ei kommentteja: