25.11.12

"Heti alkupuolen kohtauksissa asemotiivi liitetään uskonnon ja viinan teemoihin"

Toteutamme meemiä, jonka sysäsi vauhtiin Villa Derrickeria -blogi, seuraavin ohjein:

"Meemi-tehtävä kuuluu näin:

  1. Nappaa sinua lähimpänä oleva kirja, oli se sitten mikä hyvänsä.
  2. Avaa kirja sivulta 123.
  3. Lue kuudes lause.
  4. Kirjoita lause journaliisi, näiden ohjeiden kera."
Ja lisäohjeena sijoittaa lause myös postauksen otsikoksi. 

Tässä kohtaa jos lauseen sijasta puhutaan virkkeestä niin oli tarpeellista hieman saksia, koska valitun kirjan koko kyseinen virke kuuluu "Heti alkupuolen kohtauksissa asemotiivi liitetään uskonnon ja viinan teemoihin: Pasi palaa ensimmäiseltä putkareissultaan kesken seurojen ja uskaltamatta tulla sisään ryhtyy harjoittelemaan ulkona tarkkuusammuntaa poikansa Tanun ja naapurin Reiskan kanssa; salapolttonsa Pasi yrittää vaimolleen lavastaa metsästysretkeksi."

Pöydällä lähin kirja, joka meemin kohteeksi valikoitui, on Suomen kansallisfilmografia osa 8, toim. Kari Uusitalo, ja valitussa kohdassa Mikko Niskanen kommentoi elokuvaansa Kahdeksan surmanluotia. En ole leffaa nähnyt vaikka se suomalaisen elokuvan klassikko onkin. Kansallisfilmografia-sarjan kirjoista olen kyllä pitänyt sen verran kun niitä olen selaillut.

4 kommenttia:

Derrickus kirjoitti...

Meemissä, jonka päätin ristiä juhlallisesti S123/L6-meemiksi, lauseen määritelmä ja määrittäminen todella tuottavat monenlaista vaikeutta, kuten muuallakin havaittu.

Ehkä juonessa ei olekaan läheskään aina tärkeintä lopputulos vaan lukijan uteliaisuuden tyydyttäminen sen suhteen, millaisia kirjoja meemittäjä julkeaa pitää esillä. Itse onneksi kätken arveluttavat julkaisut piiloon kirjahyllyyn muitten kirjojen taa.

hdcanis kirjoitti...

Tietysti on myös kiinnostavaa kokeilla kuinka hyvin kirjaa kuvaava lause tuolla satunnaisotannalla nousee, tämä minun on aika hyvä. Ja vaikken olisi yhteyttä maininnut niin joku leffan nähnyt olisi varmaan aiheen arvannut vaikkei ehkä kirjaa.

Ja hyvä tietysti vastata tähän kotona, olen joskus aiemmin samantyyliseen meemiin arponut työpaikalla mutta silloin tarjolla on yleensä vain ammattikirjallisuutta. Tosin kirja on myös onnistuttu tunnistamaan pelkän lauseen perusteella, johtui kai siitä että tunnistaja oli kirjan kirjoittaja...

Derrickus kirjoitti...

Oikein harmittaa, etten pysähtynyt ensin fundeeraamaan lausettasi. Ainakin periaatteessa olisin voinut arvata yhteyden Niskaseen.

Meemi on ilmeisimmin alkuperältään ulkomaankielinen; ehkä minunkin olisi syytä yrittää perehtyä noihinkin vaiheisiin.

Derrickus kirjoitti...

Täällä Deadline Torstaissa tarvittaisiin jälleen viisaita neuvojasi S123/L6-opin soveltamisesta.