27.1.18

Lennart Vapaavuori - Puolikuun liitto

 

Tämä on kaikuja reilun vuoden takaisesta NTK-haasteesta, pari sarjan kirjaa oli jäänyt hyllyyn lukemattomina...

Lennart Vapaavuoren kirja on leppoisa poikakirja, jossa muutaman lyseopojan salainen järjestö seikkailee kevyesti parissakin suunnassa, loppujen lopuksi aika hajanaisesti (ja mukaan saadaan kyllä mahdutettua mm. yksityiskohtausta puhetta kalastuksesta ja joitain hyvin päälleliimattuja kasvatuksellisia osioita), ensin selvitellään kuka on keppostellut koulussa ja sitten seilataan saaristossa, paikalla jossa on vuosia sitten uponnut laiva...
Tässä kyllä kukoistaa sellainen "pojat on poikia"-asenne ettei mitään rajaa (mm. alussa varsin rento suhtautuminen tappelemiseen, kunhan se tehdään hyvästä syystä ja kunniakkaasti) ja muutenkin kirja kyllä osoittaa ikänsä...eikä se nyt mitenkään hyvä ole, mutta kyllä minä silti tällaisia ennemmin luen kuin niitä "moniongelmainen teini löytää onnistumisen kokemuksia kaurapuuron keittämisestä"-nuortenkirjoja. 

Kirja on luettu myös Aittatonttu-blogissa. 

Helmet-haasteeseen otan kohdan 38. Kirjan kannessa on kulkuneuvo (muuten ihan nätti Ami Hauhion kansi mutta aika onnettomasti rajattu).

2 kommenttia:

Aino kirjoitti...

Heh! Oletpa hienon kirjanimen keksinyt psykologisen näkökulman tarjoavalle nuorisokirjalle, taitaa tosin olla vielä kirjoittamat. :)

Nämä WSOY:n nuortenkirjat ovat ihan kivoja. Poikakirjoja en ole juuri lukenut, mutta voisin ajatella johonkin tutustuakin. Tässä on ainakin upea kansikuva.

hdcanis kirjoitti...

Ei ihan tuolla nimellä ole kirjoitettu, sisältöön päin kallellaan olevia kyllä olen nähnyt :)
Kansikuva on hieno muuten mutta vasemmalla on edessä olevalta pojalta rajattu puoli naamaa kuvan ulkopuolelle...