1.12.16

Marraskuun luetut

Abram Terts - Oikeudenkäynti alkaa
M.E.Braddon - The Lawyer's Secret
Endre Ady - Eliaan vaunuissa
Boris Akunin - Pelagia and the Black Monk
Kaori Ekuni - Blink blink
Robert Louis Stevenson - Aarresaari
Unto Kupiainen - Aamukuutamo
Hermann Hesse - Katoava kesä
Ogai Mori - Villihanhet
Bjørn Rongen - Tunturiluolan vankina
Krys Lee - Drifting House

David McComb - Body Art
Efraim Syyrialainen - Katumuskehotukset
Michelle Delio - Tattoo: The Exotic Art of Skin Decoration

Marraskuussa tuli luettua taas iso kasa kirjoja, kirjamessujen jälkeen jatkettiin FB:n lukuhaasteella jossa joka päivä luettiin vähintään 30 sivua kaunoa...ja pari tietokirjaakin tuli siinä ohessa luettua (ei, en ole hankkimassa tatuointia, lävistyksiä tai muutakaan, satuin nyt vain kiinnostumaan aiheesta.
Pari lukuhaastetta laitettiin pakettiin, pari muuta on yhä kovasti menossa, ja uusi novellihaastekin on ehditty jo aloitella.
Toisaalla oli myös taas paljon puhetta miten luettujen kirjojen kirjailijoiden sukupuolijakaumat (tai etnisyydet yms) menevät, tuossahan tuota tilastoa yhä kertyy...mies nainen muu
englanti 84 82 2 168
suomi 45 36
81
ranska 31 10 2 43
japani 32 9
41
saksa 31 2
33
italia 29

29
ruotsi 20 9
29
venäjä 23 2 1 26
tsekki 12 1
13
norja 12 1
13
espanja 8
1 9
puola 3 3
6
arabia 5
1 6
unkari 5
1 6
tanska 5

5
viro 4

4
portugali 2 2
4
kiina 3 1
4
islanti 1
2 3
slovenia 2
1 3
slovakia 2 1
3
muu

3 3
serbo-kroatia 2

2
hollanti 1 1
2
kreikka 2

2
iiri

1 1
turkki 1

1
latina
1
1
albania 1

1
urdu 1

1
bulgaria

1 1
latvia 1

1

368 161 16 545
-----------------------------
FB-sivulta poimittuja päivityksiä

"Kun Omppu (http://readerwhydidimarryhim.blogspot.fi/…/nostetaan-novell…) alkoi intoilla novellien puolesta, päätin muokata blogissani olevaa tagiluokittelua. Runokirjat löytyvät nyt "runot"-tagista (loogista, eikö totta) ja muut luetut on nyt ryhmitelty tageihin "tietokirja", "näytelmä", "proosa" ja "lyhytproosa". Luokittelujen rajat ovat joissain tapauksissa tosin aika tulkinnanvaraisia...
Mutta lyhytproosa-ryhmästä pitäisi löytyä paljon hyvää materiaalia tähänkin haasteeseen, ja kohta löytyy lisää jahka niitä luen. http://hdcanis.blogspot.fi/search/label/lyhytproosa "

"Novellihaasteeseen en nyt taida kirjoittaa omaa bloggausta tästä H.P.Lovecraftin ehkä tuntemattomimmasta teoksesta (ilmeisesti ei löydy juuri mistään kokoelmastaan, vaikka kuinka väittäisivät olevansa kuinka laajoja): Sweet Ermengarde. Mutta linkkaan sen tänne, jos joku muu innostuu.
http://www.hplovecraft.com/writings/texts/fiction/se.aspx "

"Ensimmäistä kertaa tämäkin: laitoin kirjastoon hankintaehdotuksen (Helmet-alueella ei löytynyt yhtään kappaletta Laszlo Martonin Pääkadun varjoja)"

"Kulttuuritarjontainen ilta tänään, ensin SKS:ssa glögeillä kuuntelemassa joistain uutuuksista ja vähän SKSn tekemisistä (meitä ei monta ollut joten tapahtuma sujui keskustelunomaisesti) ja sen jälkeen kulman taakse Studiumiin kuuntelemaan Sakari Siimeksen esitelmää Galiciasta ja Santiago de Compostelasta, maasta, kielestä ja kulttuurista (ja tietysti vähän myös pyhiinvaelluksesta)." (yhtenä SKS:n uutuutena Tuula Uusi-Hallilan ja Anne Helttusen Sitaattien salat, josta Veera on jo kirjoittanut)

Ei kommentteja: