30.8.16

Elokuun luetut

Hilja Haahti - Ikiaartehet / Idän tietäjät / Kymmenen neitsyttä
Barbara Pym - Jane and Prudence
Geoff Ryman - The Child Garden
Carol Ryrie Brink - Viillin lännen Kati
Betsy Byars - Keskiyön kettu
Claude Cénac - Tassut kohti seikkailua
Helge Törnros - Luolaheimon sankari
Beverly Cleary - Henry ja Petula
Finn Havrevold - Pusikatti järjestää
Erich Kästner - Töpö ja Anton
Bernt Lie - Sven Hankatuuli
Shuri Kido - Harhakuvien äiti
William Shakespeare - Timon Ateenalainen
Bulgarialaisia kertomuksia
Niccolo Ammaniti - Me and You
Alberts Bels - Häkki
Ludvig Holberg - Jeppe Niilonpoika
Klára Jarunková - Vaitelias veli
Unto Kupiainen - Kalvan laulu
René Daumal - Mont Analogue
Gore Vidal - A Thirsty Evil

Edward Schillebeeckx - The Mission of the Church
Mike Diver - Indie Games

Laitetaan elokuu pakettiin jo nyt kun huomenna ei ehdi bloggaamaan...joka tapauksessa on ollut poikkeuksellisen runsas lukukuukausi tämä, joskin asiaan vaikuttaa yksi lukumaraton jonka aikana luin kahdeksan nimikettä, eikä moni noista muistakaan ole liialla pituudella pilattu...
Haasteetkin etenivät kun tuli luettua itä-Eurooppaa, NTK:ta ja näytelmiä useampi ja yksi itä-aasialainenkin.mies nainen muu
englanti 80 78 2 160
suomi 44 36
80
ranska 29 10 2 41
japani 31 8
39
saksa 28 2
30
italia 28

28
ruotsi 18 8
26
venäjä 17 2 1 20
tsekki 12 1
13
norja 11 1
12
espanja 8
1 9
puola 3 3
6
unkari 4
1 5
arabia 4
1 5
tanska 5

5
viro 4

4
portugali 2 2
4
kiina 3 1
4
islanti 1
2 3
slovenia 2
1 3
slovakia 2 1
3
muu

3 3
serbo-kroatia 2

2
hollanti 1 1
2
iiri

1 1
turkki 1

1
latina
1
1
kreikka 1

1
albania 1

1
urdu 1

1
bulgaria

1 1
latvia 1

1

344 155 16 515

--------------------------
FB-sivun mietteitä:

"Vähän pelaamisesta taas: nettitestissä voi selvittää mitkä piirteet peleissä viehättävät ja mitkä eivät, ja niiden kautta hahmottaa omaa ja toisten pelaajaprofiilia (mikä lienee hyödyksi kun pitäisi selvittää kuinka luotettavia toisen kokemukset ja suosikkipelit ovat omasta näkökulmasta...)
Testissä on varmaan paljon rukattavaa mutta jotain suuntia ja periaatteita sieltä kyllä ilmenee.
Ja itsehän näköjään motivoidun strategiasta, tutkimisesta ja etsimisestä ja tarinaakin on hyvä olla mukana, eli 4X-pelit kuten Civilization ovat tietysti hyviä, ja seikkailuroolipelit kelpaavat myös.
Toiminta sen sijaan on vähän nuivaa, vaikka joskus onkin kiva räjäytellä asioita.


"Terveisiä nykyajan menestysromaanien kirjoittajille, luin tässä yhtä kirjaa jonka välistä löytyi Otavan mainoskortti vuodelta 1941. Täytyy myöntää että noiden kirjoittajista tunnen nimeltä vain Gwen Bristow'n ja A.C.Croninin, mitään en ole lukenut.


Ja vähän tähän liittyen Kiiltomadosta Juri Nummelinin mainio kirjoitus: http://www.kiiltomato.net/unohdettu-kirjallisuus-voi-olla…/ " (kirja jonka välistä tämä löytyi oli siis Kupiaisen Kalvan laulu)

"Melkein osallistuin taiteiden yöhön, kävin katsomassa Villa Kivessä kirjailijapaneelien alkua mutta sali oli jo tupaten täynnä, joten lähdin kotiin.
Täällä soi KISS. https://www.youtube.com/watch?v=vCo2QMJcsDg"

"Olen aiemmin jo maininnut että en ole niin innostunut nettikaupoista vaan tapaan ostaa kirjani suoraan kivijalkakaupoista tms., ja jos ei ole niissä tarjolla niin sitten en osta.
Entisten syiden (tärkeimpänä että en yleensä ole etsimässä mitään tiettyä nimikettä vaan yleisesti selailen mitäs jännää silmään osuu ja sitä on vaikeampi tehdä nettikaupoissa, ja että kun ostan vanhoja käytettyjä kirjoja niin haluan kuitenkin nähdä missä kunnossa ne ovat, vaikkei priimaa tarvitsekaan olla) lisäksi tässä on näkynyt vähän muitakin syitä, tilanteita joissa eri toimijat haluavat selvästi haitata nettikauppojen toimintaa.
Ensinnäkin ostettava tavara voi selvästi olla puhdasta roskaa kuten konekäännettyjä klassikoita: http://www.hs.fi/kulttuuri/a1472090442474
Kauppiasta ei näytä erityisesti kiinnostavan mitä hän on myymässä: jos tahtoa on niin kyllä pitäisi onnistua edes pintapuolinen tarkastus eikä jättää laadunvalvontaa täysin asiakkaan kontolle. Siitä sinulle, kauppias, maksetaan.
Ja vaikka tuote ei olisi susi niin sen toimittaminen on havaitusti erittäin epäluotettavaa, tavara katoaa matkalla tai päätyy jonnekin täysin odottamattomaan postiin tai osoitteeseen tai tulee perille, lähetyskunnossa tai ruhjottuna. Ei voi tietää. http://www.tivi.fi/…/posti-on-rikki-nettikauppa-tuskastui-k…
Taas kerran toimijoita joita ei näköjään kiinnosta tehdä työtään ja ovat siksi ulkoistaneet toimintansa ja vastuun asiakkaille.
Tai ehkä tämä on osa kansallista salaliittoa aktivoida ihmisiä suosimaan kivijalkakauppoja."


Ei kommentteja: