21.2.14

Evelio Rosero - Good Offices


Tällainen löytyi Akateemisen alennusmyynnistä, tekijästä tai kirjasta en ollut ikinä kuullutkaan mutta toki kolumbialaisen pienoisromaanin voi kokeilla lukea...
Bogotálaisen seurakunnan ylläpitämää vähävaraisten ruokatarjoilua hoitaa kyttyräselkä Tancredo ja kolme vanhaa naista joita kutsutaan yhteisellä nimellä Liliat. Työ on kuluttavaa, usko, toivo ja rakkaus ovat alkaneet kuihtua ja inhimillisyys rapistua. Eräänä iltana kun seurakunnan varsinaisella kirkkoherralla on muuta menoa, messun tulee pitämään toinen pappi, jonka erikoinen karisma saa seurakunnan väessä aikaan murroksia ja salatut ajatukset ja tunteet purkautuvat...

Henkilöt olivat kiinnostavia mutta jossain vaiheessa tarina ja kieli karkaa vähän liiankin runollisen unenomaiseksi, ensimmäiset kaksi kolmasosaa vetivät hyvin mutta lopusta ei oikein saanut mitään otetta. Enemmän "tulipahan luettua"-osastoa kuin varsinaisesti ihastuttanut kirja. 

4 kommenttia:

Suketus kirjoitti...

Akateemisen alelaareista löytyy usein kaikenlaista, etenkin siis enkunkielisistä. Itsekin sieltä viimeksi kalastin Annie Proulxin omaelämäkerrallisen Bird Cloudin, josta en ollut koskaan kuullutkaan. (Tosin se on lukematta vielä.)

Tähän en taida tarttua. Haluan raakaa realismia juuri nyt.

hdcanis kirjoitti...

Alelaarin englanninkielinen osasto on tosiaan ollut otollinen näihin "en ole ikinä kuullutkaan mutta kokeillaan"-kirjoihin. Toinen samalla kertaa napattu kirja on parastaikaa kesken ja se on ollut varsin kiinnostava (muttei tyydytä raa'an realismin tarvetta).

Margit kirjoitti...

Runollisuus ja varsinkin unenomaisuus kuulostavat hyvin eteläamerikkalaisilta.

hdcanis kirjoitti...

Jep, vaikken tätä ihan maagiseksi realismiksi nimeäisikään niin ei siitä kaukanakaan olla...

(ja niin, merkkasin tämän myös Hola Espanol -haasteeseen, nyt on kaksi kirjaa Espanjasta ja kaksi Etelä-Amerikasta)