1.12.15

Kirjabloggaajien joulukalenteri, 1. luukku

Tervetuloa tutustumaan kirjabloggaajien perinteiseen joulukalenteriin! Ensimmäisessä luukussa ihaillaan kirjankansitaidetta jouluisissa tunnelmissa.
Kuten aiemminkin, voi taas kysyä että "oletko lukenut?" mutta kommentoida voi myös mikä esitetyistä jouluista kuvaa parhaiten omia tunnelmia tai toiveita tai ehdotella muita hyviä joulukirjoja (tämänkertainen kavalkadi on perinteiseen tapaan haalittu Emmauksen kirppiksen valikoimista).

-----------------------------
(kuva: Niina/Yöpöydän kirjat)

 Kirjabloggareiden joulukalenterissa julkaistaan joka päivä luukku eri blogissa: tervetuloa seuraamaan! Osallistuvat blogit ovat seuraavat eli huominen luukku aukeaa Kulttuuri kukoistaa -blogissa.

1. Hyönteisdokumentti
2. Kulttuuri kukoistaa
3. Kirjakko ruispellossa
4. DesdemOna
5. 1001 kirjaa ja yksi pieni elämä
6. Tuijata
7. Kirjakaapin kummitus
8. Hemulin kirjahylly
9. Mustikkakummun Anna
10. Lukutoukan kulttuuriblogi
11. Lumiomena
12. Lukupino
13. Yöpöydän kirjat
14. Kaisa Reetta T
15. Tarukirja
16. P.S. Rakastan kirjoja
17. Kirjasfääri
18. Ullan luetut kirjat
19. Orfeuksen kääntöpiiri
20. Les! Lue!
21. Kirjan jos toisenkin
22. Hyllytontun höpinöitä
23. Reader, why did I marry him
24. Oksan hyllyltä

30 kommenttia:

Reader, why did I marry him? kirjoitti...

Nyt oli paha. Ensimmäisenä kun alan katsoa blogeja, on vastassa Arja Koriseva. Tota niin nään noon joo. Mahtava kalenteriavaus.

Johanna kirjoitti...

En ole lukenut näitä. Miinan ja Manun jouluaatto kirja näyttää suloiselta :)

Maija kirjoitti...

Kaikki lukematta!
Kyllä pääsi spontaani nauru, kun blogilistalla kuikuili Arja Koriseva :D

Kaisa / Kannesta kanteen kirjoitti...

Eläinten joulun muistan hämärästi, mutta Miinan ja Manun jouluaaton sitäkin kirkkaammin. Sitä tuli lapsena luettua joka joulu, ja muistankin tarinan edelleen hyvin. :-)

hdcanis kirjoitti...

Jos sanoisin että Arjan laittaminen ensimmäiseksi kuvaksi oli vahinko, en puhuisi täysin totta :)

Itse en ole mitään näistä myöskään lukenut, Jaska Jokusen joulun olen nähnyt leffana (ja omat jouluaikani kuluvat yleensä "Dikter och rim i juletid"-tunnelmissa, ei ehkä ulkoisissa mutta muuten.

Niina T. kirjoitti...

Tänä vuonna olisi tarkoitus lukea joulukirja, Goodreadsin 50 kohdan lukuhaasteeeseen. Löysin kesällä sattumalta kirpparilta tässäkin esiintyneen John Grishamin Joulua pakoon. :)

Reeta / Les! Lue! kirjoitti...

Oon lukenut "Tonttu joka pelkäsi joulua" ja "Joulua pakoon". :-) Molemmat oli jotenkin yllättävän kiukkuisia kirjoja joulukirjoiksi.

Mutta mielenkiintoisimmalta näyttää toi "Muttuva joulu", jossa pikkuveli yrittää koskettaa kynttilää. Se on varmaan traaginen tarina joulusta, jolloin talo paloi ja kaikki muuttui lopullisesti.

SusuPetal kirjoitti...

Urheilijan joulu, ehdottomasti, etenkin penkkiurheilijan! Talvikausi on päässyt hyvin käyntiin, vaikka suomalaiset mäkikotkat pyrähtelevät kuin varpusparvi. Snookeria eurosportilta. Jess!

Arja kirjoitti...

Nämä sun kirjankansibloggaukset ovat aina mahtavia, ja tämä jouluisasti juhlavin kaikista! Arja... Kiitos hihityttävästä kalenterin aloituksesta kaamoksen keskelle! Muitakin kansia on kiva katella. Jaska Jokusen joulun haluaisin lukea, nostalgiamielessä. Myös Reetan mainitsemat kiukkuiset joulukirjat kuulostavat kiinnostavilta.

hdcanis kirjoitti...

Muuttuva joulu oli tietoteos, sosiologinen tms yhteiskunnallinen tutkimus muuttuvista joulunviettotavoista (muistaakseni 70-luvulta tai 80-luvun alusta).

Tuo Tonttu joka pelkäsi joulua pitäisi ehkä silmäillä läpi...

Ulla kirjoitti...

Paul Theroux Joulukortti herätti kiinnostukseni eli pitää saada lukea. Joulusta en niin kamalasti piittaa. Valitsin tänäkin vuonna luukun 18, sillä silloin on viimeistään löydettävä joulumieli. Jouluni ei ala ennen aikojaan, en jaksa joulublogeja ollenkaan. Kaikki se krääsä ja pahimmat joulukipaleet. Täytyy sanoa, että tuijotin hetken ensimmäistä kuvaa...

Joulukirjoista: Luin viime syksynä Oscar Hijueloksen Vanhan herran joulun. Se toi hyvän olon. Minulle tarjottiin syksyllä Nina Lepokorpi Tonttu-ukko tarinoi luettavaksi. Toivoisin, että jokainen kaltaiseni löytäisi tuon. Sen avulla pääsee jouluun. Ennen olen lukenut Dickensin tarinaa jollain nimellä, olen siis kerännyt niitä.

hdcanis kirjoitti...

Mä olen jonkin verran aloitellut hyvissä ajoin, kuunnellut joululauluja jo pari viikkoa: kirjastot ei pidä joululevyjä vakituisesti esillä mutta muutamallakin artistilla on joululevyjä jotka kiinnostavat kuulla ihan musiikillisestikin, niin päätin sitten laajemminkin tutustua lajityyppiin. Ja samoin siellä kirppiksellä on tässä vaiheessa kaivettu varastonnurkasta esiin nämä joulutavarat, sieltä näitä kuvattuja teoksiakin valkkailin :)

Toisaalta en muuten normaalisti altistu mitenkään massiiviselle joululaulujen ylisoitolle tms kun en ole kaupassa tai vastaavassa töissä, ja joulunvietto pysyy muutenkin aika rauhallisena, ei ole välttämätöntä saada kolmea lajia laatikoita, kinkkua ja kalkkunaa eikä kietoa puuta vihreetä taas hopein kultavöin.

ketjukolaaja kirjoitti...

Lapsuudenkotini jouluperinteisiin kuului kipaisu linja-autoaseman R-kioskilla, josta ostettiin Urheilijan joulu. Siis lehti, ei kirja. Tosin aika paksu lehti ja siis hyvin urheilullinen, kuten minäkin.

Elina / Luettua elämää kirjoitti...

Paul Theroux'n JOulukortti on kerrassaan hieno joulutarina! Olen sen blogannutkin ja suosittelen lämpimästi. Joulu, joulu armas aika on omassa hyllyssä ja olen sitä selaillut, mutta en lukenut kannesta kanteen.

Lasten joulukirjat meillä on tapana kerätä pinoon ja lueskella niitä koko joulukuu. Täytyykin taas tarttua toimeen ja haalia kirjat pinoon.

Kiitos mainiosta luukusta, Reijo! Tuo Arja on tyrmäävä!

Jokke kirjoitti...

Näistä olen lukenut Jaska Jokusen joulun ja Miinan ja Manun jouluaaton.

Kaisa Reetta kirjoitti...

Hieno avaus!

Arja on mainio tonttutyttö :D

Jane kirjoitti...

Voihan Koriseva :-D

Muutama noista lastenkirjoista näyttää tutulta, varmaankin niiltä ajoilta kun olin töissä päiväkodissa.

Oikein kiva avaus :-)

Jonna kirjoitti...

Jotain tuttua kansissa on, mutta enpä muista mitään noista lukeneeni. Tymäkkä avaus! :)

Margit kirjoitti...

Hieno ensimmäinen luukku! En ole lukenut noista mitään. En ole lainkaan jouluihminen, joten kirja nimeltä Joulua pakoon tuntuisi sopivalta.

hdcanis kirjoitti...

Urheilijan joulu on tosiaan lehti. Tällä kertaa ei valikoimassa ollut oikein muita varsinaisia joululehtiä, siis näitä eri tahojen julkaisemia erikoisnumeroita...(aikakauslehtien joulukeskittyneitä numeroita tietysti löytyi nippu)

Mari L. kirjoitti...

Olipa hieno ja tunnelmallinen ensimmäinen luukku, kiitos! Omiin lapsuuden jouluihini on olennaisesti kuulunut Arja Korisevan joululaulut, c-kasetilta soitettuna tietenkin. Eli arvostan Arja-avausta! Näistä muistoja herättää myös tuo Tenavien joulu. Se on äitini hyllyssä, mutta lapsena sitä sai lukea vain erityistapauksissa sen haurauden vuoksi.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Tuli ihan jouluinen olo tästä.
Onhan näistä kirjoista joitain tullut luetuksi. Therouxin kirja alkoi kiinnostaa. Pidän myös sen kannesta.

Mustikkakummun Anna kirjoitti...

Hyvä idea ja mielenkiintoinen joulukalenterin avaus. Paljon on tuttuja kansia, vaikka mitään noista en varmaankaan ole lukenut (tuttuus johtuu siitä, että kirjastotyöntekijänä laitoin parina syksynä noita kirjoja esille). Korisevan naama ensimmäisenä kyllä kieltämättä pysäytti! ;-)

hdcanis kirjoitti...

Itse asiassa huomasinkin pari näistä kirjoista lähikirjaston jouluesittelypöydällä :)

Leena Lumi kirjoitti...

Olen lukenut Eläinten joulun ja ehkä myös Jaska Jokusen joulun.

Kiinnostavaa, kiitos <3

Linnea / kujerruksia kirjoitti...

Näistä taitaa olla luettuna Jaska Jokunen ja ehkäpä tuo Mäkelä, molemmat varmaan sopisivat nytkin joululukemiseksi. Arja Korisevan kansi on aika, öh. synkkä, kokonaisuutena kyllä hieno ja värikäs kavalkadi. Mainio avaus joulukalenterille, kiitos!

Joanna von Scarlett / Lukuhumua kirjoitti...

Kiitos tästä luukusta! Oli niin paljon ihania kansia, etten osaa valita yhtä omia tunnelmia parhaiten kuvaavaa. Olen jouluihminen, mutta joulukirjoja ei ole tullut paljoa luettua, enkä ole näitäkään lukenut. Tästä luukusta saa oivia vinkkejä siihen hätään!

Kaikkea kirjasta kirjoitti...

Joulukuun puolessa välissä olen vasta ehtinyt joulukalenteriblogipostauksia lueskelemaan. Luulin, että mulle olisi jo lähes kaikki vanhat joulukirjat kansiltaan tuttuja, mutta tässä listassa oli useampikin, jotka voisin vaikka ensi jouluna kirjastosta lainata (mikäli ne lähialueen kirjastoista löytyy). Kansien ja kirjailijoiden mukaan kiinnosti: Laulava pupujussi - matkalla jouluun, Joulukortti, Dikter och rim i juletid, Karhujoulu ja Nykyaikainen joulupukki

hdcanis kirjoitti...

Joulukirjoja on sen verran paljon että jos olisi kaikki tuttuja niin olisi aika guru. Voi yrittää katsoa mitä löytyy, Joulukortin olen ainakin itse myös lähikirjaston jouluvalikoimapöydällä huomannut...

Sari R. / p.s. rakastan kirjoja kirjoitti...

Mainio luukku! :D Ja tämäpä toimi jälleen hyvänä muistutuksena siitä, että Paul Theroux'n Joulukortti pitäisi lukea, eli kiitos! :)