28.12.14

Marco Malvaldi - Viiden korttipeli


Olin tämän kirjan laittanut kirjamessuilla muistiin mahdollisesti luettavana kevyenoloisena dekkarina, ja oli tämä kerännyt myös joitain positiivisia blogiarvioita taannoisessa Italia-haasteessa (Marika, Tuulevi, Annami...) joten kun kirjastossa oli tyrkyllä niin nappasin mukaan.

Pinetan rannikkokaupungissa Pisan lähellä löytyy roskalaatikosta nuoren naisen ruumis, ja pikkukaupungissa kun ollaan niin aiheesta tulee paikallisen hyvin tehokkaan juorumyllyn ykkösaihe. Erityisesti keskustellaan Bar Lumessa jossa kaikkea mahdollista kommentoi vanhojen ukkojen kreikkalainen kuoro baarinpitäjä Massimon ärsytykseksi...ja Massimo nyt sattuu huomaamaan kaikenlaista ja vaikkei haluaisikaan sekaantua niin asiat jäävät vaivaamaan sen verran että pitää mennä huomauttelemaan havainnoista ja ajatuksista poliisille...

Kyllä, leppoisa, viihdyttävä ja usein hauskakin dekkari Christien hengessä (ei tosin kielenkäytön osalta) jossa varsinaisen murhajutun ohella löytyy paikallisväriä vaikkei tämä henkilöissään tai tarinassaan kovin syvälle menekään. Lukija ei ehkä onnistu selvittämään syyllistä ilman villiä arvausta, mutta eipä tuo haittaa. Seuraavankin osan voisi lukea mielellään, toivottavasti idea kantaa tai jopa kehittyy.

Ei kommentteja: