6.12.14

Kirjabloggaajien joulukalenterin 6. luukku

Tervetuloa kirjabloggaajien joulukalenterin kuudennelle luukulle. Eilisen luukun avasi Pihi nainen, huomenna on Ompun vuoro, ja koko osallistujien listan löytää vaikkapa täältä.

Tällä kertaa emme ota sen kummemmin näkökulmaa jouluun kun päättivät juhlia tätä itsenäisyyspäivää tänään. Paljon on ollut puhetta, ajoittain ehkä jopa keskusteluakin siitä mitä Suomi ja suomalaisuus merkitsee enkä minäkään kai tyhjentävää vastausta kykene antamaan, mutta...
Busby Berkeleyn musikaaleissa toteutettiin usein nk. parade of faces, kamera kuvaa tanssityttöjen riviä poimien vuorollaan jokaisen tytön lähikuvaan. Toteutan tässä vähän samaa ideaa, katselen minkälaisen sarjan saa muodostettua isänmaan äidinkasvoista esitettynä kirjojen kansilla (tanssitytöt löydetty Emmauksen kirppikseltä).


Aikaisempien kansikuvasarjojen tapaan voin taas kysyä "oletko lukenut?" mutta kommenteissa saa myös ehdottaa kavalkadista puuttuvia kasvoja.

14 kommenttia:

ketjukolaaja kirjoitti...

Todella hieno kokoelma kirjoja ja kansia! Miten oletkin malttanut koota niitä! Järnefeltin Isänmaa on noista ainut kirja, jonka olen lukenut ja minulla on tuon näköinen kappale kotona.

Itäisen ja miksei myös pohjoisen Suomen puolesta toivoisi ehkä tuohon hienoon kokoelmaan lisäksi jonkin rehevän syrjäseutukuvauksen tältäkin osalta maatamme. Esim. Maa on syntinen laulu? Vai olisiko se liiankin rehevä naamaparaatiin?

Pihi nainen kirjoitti...

Hyvä idea! Tähän listan jatkeeksi voisi sopia vaikka kirja Muuttajat (http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9524952920). Suomenkin kasvot kansainvälistyvät. Tumma tai vaalea, lyhyt tai pitkä, pyöreä tai hoikka. Monet meistä, ulkonäköön katsomatta, rakastavat tätä maatamme. Ei aina synnyinmaatamme mutta kotimaatamme. <3 Hyvää itsenäisyyspäivää!

Margit kirjoitti...

Hieno idea tämän päivän luukuksi! Jotkut kansista ovat liikuttavan naiveja, varsinkin nuo alun kaksi Suomea matkailumaaksi yrittävää.

Olen lukenut yhden kirjoista, Pohjolan-Pirhosen Suomen herttua Juhanan.

Marjatta Mentula kirjoitti...

En ole lukenut enkä osaa ehdottaa mitään, mutta totean vain, että onpahan kiinnostava kavalkadi!

Minua kiinnostaisi kovasti lukea tuo Missä soditaan suomalaisilla aseilla.

Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle, hdcanis!

hdcanis kirjoitti...

Näitä kuvia kertyi parin kolmen viikon ajan, nippu kerrallaan...

Ja näitä kootessa tuli tietysti mieleen kaikenlaisia aiheita josta ei nyt sitten löytynyt mitään sopivaa, jos vaikka Topeliuksen Vårt land olisi löytynyt niin olisi mukana...
Enkä myöskään huomannut yhtään keittokirjaa joka olisi kannessaan korostanut suomalaisuuttaan, vaikka kaikenlaiset Hyvää arkiruokaa ja Pitopöydän parhaat olisivatkin sisällöltään sopivia.

Mitään en ole näistä itse lukenut, vähän selaillut.

Kyösti Salovaara kirjoitti...

Tietenkään lukenut en ole just mitään tai mitään, mutta kattavasta kokoelmastasi ei paljon puutu antaakseen suomalaisille profiilin.

Mutta puuttuuko urheilu joka sentään on SUOMEA Suomessa?

Joku Litmas/Selänne linjan kansikuva (vai olikohan Litistä kirjaa vai vain pelkkä elokuva?).

Jossakin hyllyssäni tai poikani hyllyssä on isäni peruja nuortenkirja Musta kilpa-auto - sehän sopisi hyvin suoraan ja symbolisesti tähän kokoelmaan.

Reader, why did I marry him? kirjoitti...

Mainio toteutus! Hyvää I-päivää!

Arja kirjoitti...

Kattava katsaus rakkaasta Suomesta, mainio idea! Kyösti kaipaili urheilua, itse olisin ehkä lisännyt vielä Nokian tai ylipäänsä teknologian. Mutta tavallaan bisnespuoli tuli tuossa kuitenkin käsiteltyä. Hyvää itsenäisyyspäivää ja viikonloppua!

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Mainio ja virkistävä katsaus Suomi-kirjoihin kansien kautta. Mietin, että keskusteltavat teemat eivät ole vuosien saatossa kovinkaan paljon muuttuneet.

Hyvää joulun odotusta!

Joanna von Scarlett / Lukuhumua kirjoitti...

Hieno, minäkin pidän tästä kirjankansikavalkadista!

Joanna von Scarlett / Lukuhumua kirjoitti...

Ai niin, olen lukenut näistä Isänmaan, ja se jäikin mieleeni, koska koin siinä jotain tuttua. Tavallinen maalla asuva poika ja maaseudun perintö kohtaavat yliopistomaailman ja luokkanousun. Vaikka itse en ole maalaistalosta, koin yliopistoaikoina monenlaisia tunteita, koska olin hieman vieraalla maalla.

hdcanis kirjoitti...

Teknologiaa sivuttiin ja tulihan joukkoon tuo Nokian Intia (poikkeuksena kun muuten pyrin siihen että kannessa mainitaan nimeltä Suomi tai isänmaa tai vastaava).

Urheilustakaan ei oikein tärpännyt mikään (yhden hyvän olin jo laittanut aikaisempaan kansikuvakoosteeseen).

Tarjolla oli myös kirjat musiikista ja Suomen lipusta jotka aiheina olisivat myös puolustaneet paikkaansa, mutta niiden kansissa taas ei oikein ollut mitään kuvattavaa, kansipaperittomia niteitä...

Booksy kirjoitti...

Tuosta tuli suorastaan upean juonellinen jatkumo... bravo!

Elina / Luettua elämää kirjoitti...

Olipas tässä "kotomaamme koko kuva" hienosti esitettynä. Kiitos mainiosta luukusta!