10.8.13

Dorkin & Thompson - Beasts of Burden


Joskus sitä päätyy ihmettelemään omaa puusilmäisyyttään.
Tätä sarjakuvaa oli kehuttu aikoinaan tahoilta joita yleensä kannattaa kuunnella, ja pari näytesivuakin olin nähnyt jotka näyttivät tosi hyviltä (paljastamatta silti oikeastaan mitään sisällöstä). Molemmat tekijät olivat tuttuja, Evan Dorkinin sarjakuvasta Milk & Cheese en ollut niin innostunut mutta pidin hyvin mahdollisena että tämä kykenisi hyvään tarinointiin, ja Jill Thompsonin piirrosjälkeä olen fanittanut pitempään ja edellämainituissa näytesivuissa näkyi että sarjassa on luvassa hyvin ilmeikkäitä koiria. Niinpä nappasin tämän luettavaksi, kiinnittämättä oikeastaan mitään huomiota kanteen tai takakansitekstiin (amerikkalaisissa sarjakuvissa, jos tekijät ovat tuttuja, kansien informaatioarvo sisällöstä on usein lähellä nollaa), aloin vain lukea kirjan alusta tasan sillä tiedolla että tässä sarjakuvassa päähenkilöinä on joukko koiria.

Niinpä ensimmäinen tarina koirankopista jossa kummittelee tuli luettua aika hämmästellen ja toinen tarina jossa noitasapatissa manataan demonia lisäsi hämmästelyä, ja vasta tässä vaiheessa tuli vilkaistua että joo, onhan kannessa haamuja ja musta kissa ja luurankoja ja pentagrammi, ja takakannessa mainitaan "unlikely team of paranormal investigators". Hyvä minä.

Eli lajityyppinä on siis yliluonnollinen kauhu, jossa päähenkilöinä on Burden Hillin omakotilähiön koirat (ja yksi kulkukissa) joita vastassa on kummituksia, noitia, demonisammakoita, rottakuningas, zombeiksi muuttuvia tienvarsiraatoja...tämä on juuri niin höyrähtäneen hieno kuin erikoinen asetelma lupaa, omalaatuinen huumori kuljettaa tarinaa mutta kauhussakaan ei olla säästelty (herkimpien kannattanee siis olla lukematta, suuri eläinrakkaus ei auta asiaa) ja episodimaisuudestaan huolimatta mukana on myös laajempaa tarinan kaarta ja henkilöt tulevat tutuiksi. Ja Thompsonin vesivärit ovat upeita, pelkästään ne olisivat jo hyvä syy lukea tämä vaikka tarina olisi ollut kuraa.
Jatkoa odotellessa.

Hei, seitsemän sarja -haaste on suoritettu! Mutta kyllä aion jatkaa kiinnostavista sarjakuvista kirjoittelua...

Ei kommentteja: