21.8.18

Ilmoitusasia

Osa tutuista onkin tästä jo kuullut, mutta ilmoitetaan täälläkin reaalielämän kuulumisia koska ne vaikuttavat blogiinkin.

Kevättä ja alkukesää olen majaillut Ranskassa opiskelemassa kieltä ja tutustumassa maahan ja elämään (ja maa ja elämä on tutustunut minuun), ja Suomeen palasin ensisijaisesti laittamaan asiat siihen malliin että muutan pysyvämmin Ranskaan syyskuun alussa, siis ihan pian.
Elämänmuutos ei rajoitu vain asuinpaikkaan, syy muuttoon on novisiaatin aloittaminen dominikaanien sääntökunnassa. Koska kyseessä on huomattava elämänmuutos, on meitä ihan ohjeistettukin että sosiaalisista medioista on syytä pudottautua pois novisiaatin ajaksi, ja tämä tarkoittaa myös tätä blogia. 

Hyönteisdokumentti siis hiljenee parin viikon päästä toistaiseksi, joitain postauksia saatan ajastaa syyskuun puolelle mutten silloin enää kirjoita lisää. Sen jälkeen, jos kaikki menee hyvin, blogi ei päivity toistaiseksi enkä tule myöskään vastaamaan kommentteihin tai vierailemaan muissakaan blogeissa. 
Joskus tulevaisuudessa noviisivuoden jälkeen tulen sitten miettimään uusista lähtökohdista palaanko taas bloggaamaan, miten ja millaisella fokuksella ja teenkö sen tämän Hyönteisdokumentin puitteissa vai jossain uudessa osoitteessa. Aika näyttää (noin muutenhan olen tietysti sitä mieltä että kirjallisuus on liian tärkeä asia että siitä kirjoittaminen pitäisi jättää muille...)

Blogi jää kuitenkin julkiseksi nettiin, vanhoista bloggauksista (joita on nyt jo yli 900) löytyy varmasti lukuvinkkejä joita ette ole vielä kokeilleet ja tässähän on vielä pari viikkoa aikaa naputella muutama postaus lisää...

17 kommenttia:

Aino kirjoitti...

No jopas yllätit! Minulle tulee ikävä ajatuksiasi. Blogisi on ollut yksi kiintoisimpia vierailukohteitani. Siunausta kuitenkin elämääsi!

Reeta /Les! Lue! kirjoitti...

Paljon onnea matkaan! Kuten toisaalla sanoin, en ole näistä uutisista edes yllättynyt, vaan tuntuu, että näin sen piti sun kohdalla mennäkin. :-)

Lähtösi jättää kuitenkin kirjablogi-yhteisöön ison aukon, joten haluan vakaasti uskoa, että palaat tänne kun sen aika on. :-)

Paula kirjoitti...

Kaikkea hyvää tulevaan elämänmuutokseen ja uuteen askeleeseen. Mielenkiinnolla odottelen, millä mielellä ajattelet bloggaamista ensi vuoden syksyllä.

Johanna kirjoitti...

Onnea uuteen elämänvaiheeseen!

riitta k kirjoitti...

Iso elämänmuutos. Toivotan sinulle kaikkea hyvää, onnea ja menestystä valitsemallasi tiellä. Toivottavasti vielä jossain kohtaa tavataan.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Onpa erikoinen uutinen. Piti ihan käydä googlaamassa, mitä tuo vuosi noviisina tarkoittaa.

Kaikkea hyvää sinulle uuteen elämänvaiheeseen!

Hyvä, että blogisi säilyy, ja toivottavasti palaat vuoden päästä kertomaan, mikä on tilanteesi silloin ja mitä aiot.

hdcanis kirjoitti...

Tätä on kehitelty jo jonkin aikaa, ja linjanahan sääntökunnilla onkin että ihan hetken oikulla ei mennä vaan pitää miettiä ja tutustua ja keskustella ajan kanssa...ja siltikin lopulta sen miten tämä elämänmuoto sopii näkee vasta elämällä siinä, ja mitä sitten tapahtuu selviää sitten.
Mutta myönnettävähän on että blogeista julkaisualustana on tullut kirjoiteltua tänne myös metatasolla sen verran että kyllä kiinnostavat :)

Leena Laurila kirjoitti...

Ohhoh, no jopas.. Kirjoituksesi ovat olleet aina kiinnostavia, niin omanlaisiaan. Jään kyllä niitä kaipaamaan. Olen löytänyt kauttasi ainakin kaksi kirjailijaa, ehkä enemmänkin. Clarice Lispector ja Ernesto Sabato esim, molemmat mielenkiintoisia tuttavuuksia.

Ja pakko sanoa, että nyt kyllä kiinnostaisi kovasti lukea blogista millaista tuo elämä noviisina on. Mutta samalla ymmärrän, että bloggaus on siitä mahdollisimman kaukana.
Hyvää matkaa.

Suketus kirjoitti...

Ikävä tulee, mutta kyllä me tapaamme vielä. Kaikkea hyvää tulevaan!

Juha Makkonen kirjoitti...

Aivan erinomaisen hyvää jatkoa. Tuplapeukut!

Katja kirjoitti...

Kaikkea hyvää uuteen! Sinua tulee ikävä kirjamessuyleisössä ja messujen antikvariaattiosastolla.

Mutta jään odottamaan paluutasi blogiin sitten, kun aina on!

T. Lumiomenan Katja

Jokke kirjoitti...

Onnea uudelle uralle :)

Kyösti Salovaara kirjoitti...

Onnea matkallesi! Liike on oleellista, ei niinkään päämäärä.

Koska kirjoittelen juuri huomista pakinaa, niin laitan tähän matkaterveisiksi lainauksen huomisesta pakinastani, jossa lainaan erästä ranskalaista tähän tapaan:

"...ja kirjoitan mitä mieleen tulee enkä ajattele sanovani sen enempää kuin sanon, vaikka luulen tietäväni, että on kahdenlaisia ihmisiä, niitä jotka istuvat kahviloissa ja niitä jotka eivät istu ja että ne jotka istuvat, ovat ylivertainen ”luokka” niihin nähden, jotka eivät istu.
Ollakseni rehellinen: luin edellisen ajatuksen espanjalaisesta kahvilasta saamastani sokeripussista.
Sen esitti Monmartren rinteillä asuva ranskalainen Georges Courteline 1800-luvulla."

No, eihän tuo kenties sovi lainkaan tervehdyjsejsi vakavammalle matkalle lähtijälle, mutta... onko niitä matkoja sittenkään erilaisia?

hdcanis kirjoitti...

Noin muutenhan olen sitä mieltä että matkustaessa on hyvä välillä istahtaa hetki kahvilassa, ja hyvä kahvila on luonteeltaan sellainen että sinne on helppo istahtaa :)

ketjukolaaja kirjoitti...

Urheilukaupoista voi ostaa lentopalloilijoitten polvisuojia matkalle mukaan. Iän myötä tahtovat polvilumpiot olla lujilla kovalla kivilattialla.

Muutenkin hyvää jatkoa ja kiitos monista nasevista teksteistäsi!

Villis / Villasukka kirjahyllyssä kirjoitti...

Hyvää jatkoa ja kiitos kiinnostavista teksteistä!

Jorma Jormito kirjoitti...

Siunausta sinulle uuteen elämänvaiheeseen ja kiitokset hienoista teksteistä ja osuvista kommenteista. .