15.2.15

Hitomi Kanehara - Käärmeitä & lävistyksiä


Tällainenkin löytyi, varsin nopeasti luettava pienoisromaani japanilaisnuorison alakulttuureista (Kanehara itse on niiden joukossa elänyt pitkään, ja tämä romaani julkaistiin kun kirjoittaja oli 21-vuotias), suomeksi tullut jokunen vuosi sitten Sami Heinon käännöksenä.

Barbie-tyttö Lui kohtaa punkkaripoika Aman ja ihastuu tämän halkaistuun kieleen haluten itsekin samanlaisen. Lui muuttaa Aman luokse ja aloittaa kielenhalkaisuprosessin (kirjassa on paljon puhetta lävistysten teknisestä puolesta, en sitten tiedä toimivatko oikeasti noin...) ja hankkiessaan lävistysten lisäksi tatuoinnin päätyy varsin omalaatuiseen suhteeseen myös tatuoija Shiban kanssa...

Paljon puhetta lävistyksistä ja alakulttuureista, katujen nuorisosta, alkoholista, seksistä ja väkivallasta (ja sadomasokismista) kaikki esitettynä hyvin toteavaan sävyyn, melkein välinpitämättömän nihilistisesti kun oikein mikään ei enää tunnu oikein miltään. Mutta vaikka tämä kulttuuridokumenttina olikin ihan kiinnostava niin ei tämä kuitenkaan kirjana kauheasti hetkauttanut, henkilöihin, tapahtumiin tai aiheisiin ei sen syvemmälle päästy.

Tea Tauriaisen kansi on varsin nätti (vaikka näköjään moni pitää sitä liiankin nättinä ja nuortenkirjamaisena), takakansitekstin kirjoittajaa sen sijaan pitää kritisoida koko kirjan juonen aukikirjoittamisesta, mukaan lukien tulkintoja sellaisista kohdista jotka kirjailija jätti hieman avoimiksi...ei tämä nyt niin juonivetoinen kirja ollut että se olisi suuremmin haitannuut mutta silti.

Annami oli myös lukenut tämän ja linkittänyt muihinkin bloggauksiin.

Ei kommentteja: