27.3.14

Küttner & Tietäväinen - Puiden tarinoita: Puuseppä


Tämä kirja kopsahti jokunen päivä sitten postiluukusta, ja uusi kustantamo Books North on näköjään lähetellyt arvostelukappaleita muillekin bloggaajille, sen verran tästä on jo ollut kirjoituksia blogosfäärissä...

Kirja on tarina mestarillisesta puusepästä joka keisarin kehoituksesta alkaa toteuttaa aivan omaa salattua projektiaan, sulkeutuneena verstaaseensa kun ulkopuolella puusepän perhe ja keisari odottavat kunnes eivät enää. Tämä on tyylipuhdas taidesatu, ja ehkä tarkoitettu enemmän aikuisille lukijoille. Lasten reaktioista ei minulla ole ensikäden tietoja, mutta tarinan problematiikka on varmaan aikuisille tutumpi ja yleissävy aika surumielinen. Mutta kyllä minä myös arvostan satua kerrontatyylinä joten on hienoa että niitä kirjoitetaan tiukasta kohderyhmäajattelusta välittämättä.

Kuvitus vahvistaa tarinaa, paljon on varjoja ja ruskean sävyjä eikä yhtään eläviä ihmisiä tai eläimiä (elävää puuta sentään vähän, ja sisäkansien kirkas vihreys tuo vastapainoa) mutta kaunistahan se on, ja kirja on kokonaisuutena esteettisesti miellyttävä paketti niin sisältönsä kuin ulkonäkönsä puolesta. Puiden tarinoita on ilmeisesti tarkoitus tulla lisääkin.

Tätä on tosiaan luettu jo aika monessa blogissa, linkitän nyt ainakin Kirsin ja Katjan ja Niinan ja...

4 kommenttia:

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Totta, kyllä tämä enemmän aikuisten lukijoiden makuun on. Luin kirjan itse, sitten lasteni kanssa. Lapsille sadun surullisuus iski melko konkreettisesti, itse löysin paljon lohtua ja valoakin. Hyvä keskustelu tästä syntyi. Sympaattinen ja kaunis kirja.

hdcanis kirjoitti...

Joo, ainakin lähtisin siitä että lapset lukevat tämän mieluiten aikuisen kanssa että tapahtumista pääsee keskustelemaan. Lohtua toki myös löytyy.

Elina / Luettua elämää kirjoitti...

Kirja odottaa tuossa iltavuoroaan. Se on saanut mukavasti huomiota ja kiitosta, joten odotukset ovat korkealla.

Kirsi Hietanen/Kirsin kirjanurkka kirjoitti...

Mulla ei ole kotosalla sopivaa testiryhmää, mutta laitoin eteenpäin naapuriin. Kuulostelen, miten siellä otetaan vastaan. Itse pidin huolellisesta ja harkitusta ulkoasusta. Surumielinen.