Helsingin kirjamessuilla vierailin minäkin, sponsoreinani messukutsun muodossa Sanasto ja Kirsin kirjanurkka, kiitos molemmille.
Olin aika aikaisin liikkeellä, tarkoituksenani pääasiassa tutkailla mitäs jännää kustantamoilla, kaupoilla ja antikvariaateilla onkaan tarjolla, ohjelmia olin silmäillyt muutaman potentiaalisesti kiinnostavan mutta päädyin sitten kuuntelemaan läpi vain yhden, Kirsti Ellilän haastattelun Kaivatut-kirjastaan ("kirjallisuus on rakkautta ja lukeminen on rakkauden vastaanottamista", vai miten se loppukaneetti meni?).
Kirjaostoihinkin olin alunperin suhtautunut vähän sillä linjalla että jos ne pari kirjaa jota varsinaisesti etsin löytyy niin ne ostan, muuten ei ole mitään erityistä tarvetta nyt hankkia lisää. Loogisesti ostin siis vain kuusi kirjaa, niitä kahta varsinaisesti etsimääni en kuitenkaan löytänyt (ostetuista kirjoista varmaan lisää lähikuukausina). Muutamia muita rekisteröin sitten "jossain vaiheessa kirjastosta" ja "jos kerää kiinnostavia kommentteja muilta"-osastoille ja poistuttuani kävi vielä mielessä että se uusi Asterix olisi ehkä kanssa pitänyt...ja Bichselin Lastentarinoita kahdella eurolla, tokihan se on jo omassakin hyllyssä mutta toki tuolla hinnalla se olisi pitänyt ostaa ja antaa lahjaksi jonnekin hyvään kotiin (toivottavasti se päätyy joka tapauksessa hyvään kotiin).
Mutta kolmen tunnin ahkeran ympäriinsä ramppaamisen jälkeen alkoi nälkä tulla, ja kun seuraaviin kiinnostaviksi huomioituihin puheisiinkin oli vielä turhan paljon aikaa ja iltapäiväksi oli muuta menoa niin lähdin kotiin, ehkä tullen vielä piipahtamaan paikalle sunnuntaina.
Huvitti muuten että Emmauksen kirppiksellä työskentelyssä on alkanut harjaantua antikvariaattien hyllyjen katselussa, nopeasti skannaa että nuo ja nuo ovat sitä vanhojen kirjojen peruskamaa mitä meilläkin on reilusti, mutta tuota ja tuota taas näkee harvoin jos ollenkaan...
17 kommenttia:
Haluaisin kuulla lisää siitä uudesta Asterixista.
Minä olen tehokkaasti boikotoinut viime vuosien Asterixeja, kun niissä on kuljettu makuuni liian kauas siitä tutusta linjasta. Onko uusin kenties perinteisempi, vai jälleen jokin kokeilevampi yritelmä?
(Nyt minuakin harmittaa, ettet ostanut sitä, koska silloin sinun olisi helpompi vastata kysymyksiini! :) )
Olen toki nähnyt keskusteluja albumista, koska uusi Asterix on aina Tapaus :)
Uudet tekijät, piirrosjälki näyttää hyvältä ja tarinakin ilmeisesti on ihan tyydyttävä vaikkei huippuja tavoitellakaan (Kvaak-foorumilla mainittiin vertailukohdaksi Asterix Intiassa).
Parannusta kuitenkin muutamaan edelliseen joissa ne tarinat heikkenivät pahasti vaikka Uderzon piirrosjälki vielä mallikasta olikin...
Tuo vain kuusi kirjaa on hieno saavutus, minä pääsin samaan!
Joo, pitäisiköhän nämä löydät nyt kuitenkin listata kun sinäkin olit niin tehnyt:
-Veikko Huovinen: Luonnonkierto (Kirjainten virrassa -Hanna tämän minulle lobbasi, Huovisen lyhyttä sekalaista proosaa)
-Jerome K Jerome: Kolme mietsä pyörillä (ulosheittohintaan Basamin tiskillä ja Kolme miestä veneessä oli varsin hauska)
-Aino Kallas: Virvatulia (novellituotantoaan olen ennenkin lukenut, nyt lisää)
-Michel Tournier: Punainen kääpiö (lisää novelleja, ja Tournierin romaanit ovat kolahtaneet)
-Robert Musil: Kolme naista (Musilia on pitänyt lukea, ja näistä pienistä Helmi-sarjan kirjoista olen pitänyt muistakin)
-Alain Rene le Sage: Ontuva paholainen (satunnainen ostos, en ollut ikinä kuullutkaan mutta näytti kiinnostavalta...ranskalainen pikareski 1700-luvun alusta...)
Hei, olisi kiva kuulla mitkä on niitä antikvariaattien peruskirjoja, joita on runsaasti kirppareilla, noin niinkuin esimerkkinä..?
Kiinnostuin samasta kuin Kirjanainen... Kuusi kirjaasi oli kohtuullinen, mutta sitäkin mielenkiintoisemman kuuloinen paketti.
Suuri Suomalainen Kirjakerho on vakio, jos on ollut kuukauden kirjana niin sitä löytyy (joitain poikkeuksia vähän harvinaisemmista tai kirjoista jotka ovat pysyneet haluttuina).
Alistair MacLean. Robin Cook. Patricia Cornwell. Mario Puzo. Andre Brink. Pat Conroy. Sidney Sheldon. Danielle Steel. Maeve Binchy. Noin muutamia ulkkareita mainitakseni, noilla saattaa olla joku harvinaisempikin mutta paljon hyvin yleisiä...
Suomalaisista Paasilinnaa, Remestä, Lehtolaista ja Hietamiestä tulee paljon sisään mutta niitä myös menee, Joenpelto ja Kaipainen sen sijaan tuntuvat olevan nyt pahasti epämuodikkaita että niitä tulee mutta ei mene.
Apua, siis miten musta tuntuu, että aivan jokainen kirjabloggari minua lukuunottamatta on tuolla kirjamessuilla! :D Mielelläni toki menisin, mutta matka on niin kovin pitkä.. Ehkä vielä joku päivä.
Pääkaupunkiseudulta on varmaan lähes kaikki ja on näitä aika iso joukko muualtakin tulleita, mutta onhan noita muutama jotka eivät ole tännepäin lähteneet...
Minulla matkaa muutaman ratikkapysäkin verran, tai matkan jonka olen ajoittain kesäisin kivalla säällä kävellyt :)
Aivan loistava sijainti sulla! =)
Minulta puuttuu "antikvariaattinen silmä", koska en jaksanut niitä kauheasti tutkailla juuri sen takia, että ns. silmää ei ole. Toisaalta aikaa olisi pitänyt olla lisää. :) Vanhat lehdet sitä vastoin vetivät enemmän puoleensa. Vanhojen aikakauslehtien kannet ovat niin upeita! Kahden euron pöytiä tutkailin, yhden kirjan nappasinkin. Kaiken kaikkiaan hankin 4 kirjaa,joista yhden sain toiselta bloggarilta. Yksi kirjoista on joululahjaksi, loput itselle. :)
Olitpas sinä rauhallinen messuilija. Se johtuu tietenkin helsinkiläisyydestäsi. Kun maakunnista tullaan, niin pitää saada nautintoa koko rahan edestä!
Minä pidin antikvariaattipöytien parhaana tarjontana upeita ja yllättävän halpoja(0,50e)vanhoja postikortteja.
Kirja-aarteita löysin mm. Euro Publications Finlandin hyllystä, upeita valokuvakirjoja joululahjaksi alan harrastajalle.
Ei kestä kiitellä, hienoa, että lipulle löytyi käyttöä! Asterix ja piktit jäi minultakin vielä hankkimatta, mutta sen vahingon voi onneksi helposti korjata. Niin aion tehdä.
Paikallismessuihin voi suhtautua rennommin, jos menisi vaikka Turun tai Seinäjoen messuille niin silloin kai tulisi vedettyä hampaat irvessä koko ohjelma läpi :)
Ja tosiaan, aikeissa oli tulla vielä toisenakin päivänä piipahtamaan.
Postikortit ja sanomalehdet ovat minulle tuntemattomampia kohteita, aikakauslehdissä on kyllä omaa hohtoaan (aikoinaan sukulaisten vintillä tuli lueskeltua isot kasat 50-luvun Seuroja ja Suomen kuvalehtiä...)
Sinulla on selvästi samanlainen logiikka kirjojen ostamisen suhteen kuin minulla.
Minä nyt en työkseni ole tekemisissä kierrätettyjen kirjojen kanssa, mutta pakko sanoa, että kyllä nykyään kirpparilla tietää, että minkä kirjan voi jättää ostamatta (ja silti voi olla varma, että siihen vielä törmää) ja mikä täytyy ostaa, jos se tulee vastaan. Nimenomaan siis vanhemman kirjallisuuden suhteen näin.
Joo, kyllähän tuo taito asiakkaanakin kehittyy.
Lähetä kommentti