27.10.13

Kirjamessuilla, osa 2

Jos käy kahtena päivänä Helsingin kirjamessuilla niin tämä torstai-sunnuntai-hajautus toimii varsin hyvin, vaikka sillä tavalla missaakin näköjään joidenkin tuttujen näkemisen...(tämänkertainen messulippusponsori oli Kirjasfääri)

Tällä kertaa olin ilmoittautunut aamupäiväksi Liken ja Innon tapaamiseen jossa oli läsnä kaksi kirjailijavierasta, Hugh Howie (uutuuskäännös Siilo) ja Laura Gustafsson (uutuusromaani Anomalia), ja meitä bloggaajia kymmenkunta. Keskustelu oli varsin epämuodollista heti kun alkuhiljaisuus saatiin murrettua, kirjailijat kertoivat kirjoistaan ja ajatuksistaan yleisemminkin.

Tapaamisen jälkeen alkoikin olla jo kesäajan mukainen lounasaika, niinpä Ja kaikkea muuta -Minnan kanssa poikettiin Viinimessujen puolelle nauttimaan lasilliset ja syömään. Lounaspaikassa oli hämmästyttävän väljää ja muovihaarukka ei pitkiin nuudeleihin ole paras instrumentti mutta kanasalaatti maistui (ja Jacob's Creek -luomuvalkkari sen kanssa)Hämmentävästi oli kyllä viinitiskit ja ruokapaikat hajautettu, ja maistelulasin sai kahdeksalla eurolla josta viiden euron pantin sai takaisin, kolmen euron käyttömaksu ei oikein sovellu tällaiseen "poiketaan yksillä"-maisteluun...

...ja sitten taas messuhalliin vaeltelemaan mitäs kivaa vielä löytyy, ja törmäämään vielä muutamiin tuttuihin joiden kanssa vaihdeltiin kuulumisia...
Ja totta kai vielä tuli ostettua vähän lisää, tällä kertaa enemmän uutta pienkustantamoilta: Mansardalta Danilo Kisin Varhaisia suruja ja runoantologia Marsipaania, ja Nastamuumiolta Ambrose Biercen Lyhyitä tarinoita (300 tarinaa aika ohuessa kirjassa, ja Biercen Saatanan sanakirja on ennestään tuttu hieno teos). Ja divariosastolta Sciascian Huuhkalinnut ja se edellisessä postauksessa mainittu Bichselin Lastentarinoita jonka lahjoitinkin tuota pikaa eteenpäin :)

Sitten alkoikin olla jo aika istahtaa taas hetkeksi, kukas tuossa vieressä olevalla lavalla puhuu seuraavaksi, jahas, Philip Teir.


Edellinen novellikokoelmansa Donner-ryhmän olin lukenut ja periaatteessa kiinnostunut (se oli ehkä enemmän lupaava kuin oikeasti hyvä), ja tämä uusi avioliittoromaaninsa Talvisota saatiin kyllä kuulostamaan kiinnostavalta...

Ja lopuksi vielä istumaan hetkeksi bloggaaja-loungeen, jossa Kirjasfäärin Taika valmistautui henkisesti lukupiireilemään Panu Rajalan kanssa, ja meitä muitakin osui paikalle muutamia.


Hauskat messut oli, muutama nettinimi sai taas kasvot ja kirjojakin pääsi hiplaamaan taas jonkin ajan tarpeiksi. Nyt voisi vaikka lukea jotain.

11 kommenttia:

Kirsi Hietanen/Kirsin kirjanurkka kirjoitti...

Mansarda-hankinnalle peukut!

hdcanis kirjoitti...

Kun oli blogger-badge rinnassa niin Mansardan pääjehun kanssa tuli puheeksi että kustantaja oli tullut omaan tietooni Ikkunat auki Eurooppaan -lukuhaasteen yhteydessä kun pohdittiin että mitä kirjallisuutta löytyy jostain Sloveniasta yms...

Sara kirjoitti...

Mukava oli nähdä! Ehdin vielä kuuntelemaan Woolf-keskustelun loppua. Hieno päivä tänään. Kirjoitan kohta jotain messuraporttia. :)

Raija / Taikakirjaimet kirjoitti...

Hugh Howey on viime päivinä ollut usein Howie :) Johtuneekohan, että kustantaja painatti nimen väärin messulehteen...

Minä näköjään onnistuin olemaan tietämätön kaikista bloggaaja-tapahtumista tai sitten ne olivat ohi kun vihdoin saavuin paikalle :(

hdcanis kirjoitti...

Sara, oli tosiaan mukava nähdä, odottelen josko esittelet laajemmin kirjalöytöjäsi :)

Raija, noita bloggers loungeja (joissa paikalla oli siis lukupiireihin osallistuva bloggaaja ja ilmeisesti yleensä ne jotka kyseinen bloggaaja on paikalle saanut houkuteltua) mietittiin vähän, että millä tavalla voisi ehkä ensi vuonna saada ne vähän toimivammiksi (lukupiirit sen sijaan olivat ilmeinen hitti).
Howeyn Siilo meni omalle lukulistalleni, katsotaan miten osuu omiin spefimieltymyksiini...

Tuija kirjoitti...

Miltä tuntui olla messuilla blogger-badge rinnassa? Kiusallista vai mukavaa (vai neutraalia)? Tuliko paljon ihmiset nykimään hihasta ja juttelemaan?

hdcanis kirjoitti...

Aika neutraalia, hihasta ei nyitty. Mansardan tiskillä tuli vaihdettua sananen bloggaamisesta ja yksi tuttu jonka kanssa pysähdyin juttelemaan ihmetteli että mikä tuo Hyönteisdokumentti on.
Oudommat mahdollisesti vain silmäilivät että mitä siinä lapussa lukee.

Katri kirjoitti...

Teirin romaani oli mielestäni ihan okei, mutta ei juuri enempää. Jotenkin tosi tyypillisen suomalainen.

hdcanis kirjoitti...

Kävinkin lukemassa kirjoituksesi Teiristä. Pidetään mielessä reunaehdoilla.

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Kiitos lounasseurasta näin jälkikäteen ja kiva, että viinisuositus osui oikeaan :-)

hdcanis kirjoitti...

Kiitos myös seurasta ja viinistä :)