17.2.13

Koulukirjastoja

Sinisessä linnassa muistellaan koulukirjastoja ja kun minunkin on pitänyt pitempään jo laatia muistelupostaus kirjastoista joissa on tullut enemmän käytyä niin aloitetaan sitten vaikkapa näillä.

Ala-asteen koulukirjasto
Seutulan koulun kirjasto ei ollut kauhean suuri mutta silti taisi olla ensimmäinen varsinainen kirjastoni, oma luokkahuone käytävän perällä siinä rakennuksessa jossa varsinaiset luokat olivat. Olikohan auki yhtenä tai kahtena aamuna viikossa ja koulutunneilla toki joskus myös täällä käytiin. Täältä muistan ainakin Enid Blytonin, Tinttejä, Pikku Nikkeä ja paroni von Munchausenia ja taisin lukea täältä myös jotain tähtitieteen kirjoja...
Mattoluokassa (toisessa rakennuksessa oleva luokka jossa kokolattiamatto) taisi myös olla kirjahylly täynnä tietosanakirjoja ja sen sellaisia mutta se ei ollut varsinainen kirjasto.

Yläasteen/lukion koulukirjasto
Vantaanjoen koulussa samassa rakennuksessa majailin sekä yläasteen että lukion, ja koulukirjastoon tuli täälläkin tutustuttua, vaikka kirjastokäyttö rajoittuikin yläasteeseen eikä silloinkaan niin suurta ollut. Ainakin Fahrenheit 451:n ja Myytillisiä tarinoita muistan täältä kuitenkin lukeneeni. Pääasiallinen kirjastokäyttö oli kuitenkin tässä vaiheessa kunnallisten piirissä.
Samoin täällä tuli vain istuskeltua kavereiden kanssa höpisemässä, jossain vaiheessa oli harrastuksena yrittää pysyä sisällä välituntien aikaan, niinpä mm. kirjastossa oleskeltiin aina kun se oli auki.

Yliopiston kirjastot
Joo joo, jotkut hermostuvat kun sanoo yliopistoa kouluksi, mutta kuitenkin...opiskelualallani ei ole mitenkään valtavaa määrää kirjoja luettavana ja ne harvat ovat melkein kaikki sellaisia että kannattaa hankkia omaksi (ja tarvittaessa diilata sitten eteenpäin, jos ei enää tarvinnut tai lainata niiltä jotka ne jo omistivat), niin keskustan opiskelijakirjastossa käytiin joskus lukemassa mailit ja Kumpulan tiedekirjastoa aloin käyttää graduvaiheessa.

4 kommenttia:

Linnea / kujerruksia kirjoitti...

Oi Kumpulan kirjasto <3

Minäkin muistan koulun kirjastosta Blytonit ja NIket, taitaa olla aika monessa koulussa ollut samanlainen valikoima.. :) Yläasteella en muista että meillä edes olisi ollut koulussa kirjastoa, Tikkurilan kirjasto oli kyllä sitten ihan siinä vieressä joten hengattiin sitten välitunneilla siellä. Lukiossa puolestaan oli todella kattava ja hyvä kirjasto.

hdcanis kirjoitti...

Aikaisemmassa kemian laitoksen kirjastossa ei muistaakseni edes ollut kovin paljoa lukupaikkoja, se oli siinä tilassa missä nykyään on isompi ruokala ennen kuin Physicum rakennettiin ja kampuksen kirjastot yhdistettiin (tästä myös tulee ruokaloiden kutsumanimet "vanha puoli" ja "uusi puoli", eroa näillä on jotain viisi vuotta...)

Jokke kirjoitti...

Minulla koulukirjastot ovat jääneet vähemmälle. Äiti vei jo pienenä kirjastoon, ja hankittiin kortti ja lainaaminen alkoi. Meille ei tilattu sarjakuvia (osin kyse oli rahasta osin ehkä periaatteestakin), joten luin kirjastossa Aku Ankan ja sarjakuvia. Isompana ostin niitä omin rahoin.

Maria/Sinisen linnan kirjasto kirjoitti...

Kivoja muistoja! Harkitsin itsekin yliopiston kirjastojen ottamista mukaan postaukseeni, mutta muistelempa niitä sitten tässä: Päärakennuksen kolmannen kerroksen kirjastossa oli ihana lukea tenttiin ja lainata joskus kaunokirjallisuutta viikonlopuksi (tai tenttikirjoja yön yli lainoiksi...), ja Opiskelijakirjastosta lainasin tietysti pinoittain kurssikirjoja, mutta myös tosi paljon englanninkielistä kaunokirjallisuutta ihan huvin vuoksi.

Meidän pääaineet on ollu täysin vastakkaisia, mitä tentittävän kirjallisuuden määrään tulee :)