25.2.13

Benjamin Rivers - Home

Luin tuossa vähän matkaa yhtä runokirjaakin mutten siihen taas mitään otetta saanut niin puhutaas taas peleistä, Dear Estherin jälkeen on tullut pelattua muutakin.
Home oli myös halpa indiepeli (tekijänä Benjamin Rivers) joka on tarttunut potentiaalisesti kiinnostavana kerrontavetoisena pelinä kirjastooni Steamissa. Mysteerit ja kauhuun päin vivahtava tunnelma on tässäkin pelissä keskiössä (ja taitavat tarinavetoisissa peleissä olla muutenkin suosiossa, tältä osastolta lienee jatkossakin luvassa merkintöjä) vaikka toteutus onkin erilainen: hahmoperspektiivin ja kolmiulotteisen maailman sijasta harrastetaan 80-luku-henkistä pikseligrafiikkaa jossa sprite-hahmo liikkuu kaksiulotteisessa maisemassa.
Tarina alkaa varsin perinteisesti, mies herää huoneessa jota ei tunnista eikä tiedä miten sinne on päätynyt ja muistissa tuntuu olevan aikamoista epävarmuutta...ja viereisessä huoneessa makaa verinen ruumis. Tästä sitten lähdetään selvittelemään että missä oikein ollaan ja mitä on tapahtunut ja samalla pyritään kotia kohti, koska näyttää siltä että on syytä olla huolissaan myös vaimon puolesta...

En ole niin aktiivinen pelaaja että tietoinen retroilu saisi aikaan nostalgian aaltoa, joten pelin tyylilliset yhteydet 80-luvun seikkailuihin eivät niin säväyttäneet ja tarinassa joissain kohdissa esiintyneet puzzle-puuhastelut lisäsivät ehkä pelimäisyyttä mutta samalla myös olivat tarinan kannalta vähän hölmöjä, Home ei uskalla olla puhtaasti tarinankerrontaa eikä puhtaast peliä eikä myöskään löydä toimivaa tasapainoa näiden välillä. Tarina eteni aika perinteisesti, mutta kiinnostavia juttuja löytyi pelin loppupuolella, koska loppu oli jätetty avoimeksi, pelaaja saa itse arvioida mitä on mahdollisesti tapahtunut ja tämä osuus oli toteutettu tyydyttävästi (lopun avoimuus on toki myös häirinnyt joitain ja voi ehkä herättää lisätarkennuksia kysymykseen "mikä on peli").
Aika lailla siihen avoimen lopun koukkuun tämä perustuu, ja toivottavasti tämän ympärille kehitetään jatkossa jotain toimivampaakin koska tämä jäi nyt vähän "meh"-osastoon.

Muita näkemyksiä (ja kuvia yms) vaikkapa Rock, Paper, Shotgunissa.
Ja silloin kun näitä tulee vastaan niin tarkoitus olisi kirjoitella tänne jatkossakin tietokonepeleistä joissa tarina tai kerronta on keskeisessä tai kiinnostavassa osassa (eli vaikka olenkin Civilization-koukussa niin sen paikka ei ole kirjablogissa...)

2 kommenttia:

Mia kirjoitti...

Kommenttini ei liity tähän postaukseesi, mutta kääk! Kunnarin lukudiplomilistoja on ilmeisesti muutettu! Olen lukenut kolme listoilta poimimaani kirjaa, joita ei niiltä enää löydykään (en varmasti ole aiemmin kirjoja listoille keksinyt). Ihmettelen, miksi listat on muutettu kesken lukuvuoden...

Peliaiheeseen sen verran, että mähän en enää voi pelata, koska koukahdin jossain vaiheessa vähän liian pahasti Civilizationiin. :)

hdcanis kirjoitti...

Hämmentävää. Katsoitko vapaalla haulla että löytyvätkö miltään kirjatarjottimilta, jos ne on siirretty eri tarjottimille?

Omat valintani vilkuilin läpi, olivat kaikki tallella.

Civ-sarja on pelottava, onneksi on myös niitä kohtuullisempia pelejä...nämä kaksi blogissa ollutta ovat molemmat ehkä puolentoista tunnin läpipelauksia, eli samaa koukutusefektiä ei muodosteta :)