31.8.15

Elokuun luetut

Ellen Gilchrist - In the Land of Dreamy Dreams
Friedrich Dürrenmatt - Lupaus
Ryu Murakami - Sixty-Nine
Wendy Cope - If I Don't Know
Carl-Johan Vallgren - Herra Bachmannin esite
Viktor Rydberg - Singoalla
Birgitta Trotzig - Liejukuninkaan tytär
Jaroslav Seifert - The Early Poetry of
Penelope Fitzgerald - The Golden Child

Gregory the Great - Forty Gospel Homilies
Washburne & Derno (ed.) - Bad Music

Ja ison kasan monenlaista sarjakuvaa.

Tulihan kirjoja taas luettua. Pohjoismaa-haaste etenee ristiriitaisella mutta ansiokkaalla lisällä Ruotsille (tosin saa nähdä tuleeko enää paljoa lisää, ei ainakaan jos keskityn nyt omassa hyllyssä oleviin kirjoihin) ja muitakin ajatuksia herättäneitä kirjoja osui kohdalle.mies nainen muu
englanti 65 62 1 128
suomi 41 35
76
ranska 21 8 2 31
japani 25 6
31
italia 25

25
ruotsi 16 6
22
saksa 15 1
16
venäjä 9 1
10
tsekki 10

10
norja 9

9
espanja 6
1 7
tanska 4

4
unkari 2
1 3
puola 1 2
3
islanti 1
2 3
serbo-kroatia 3

3
muu

3 3
viro 2

2
arabia 1
1 2
portugali 1 1
2
hollanti 1

1
kiina 1

1
slovakia 1

1
iiri

1 1
turkki 1

1
latina
1
1
slovenia

1 1
kreikka 1

1
albania 1

1

263 123 13 399


--------------------------------
Ajatusten Tonava joka on FB-sivuni tuotti bloggausilmoitusten lisäksi seuraavanlaisia juolahduksia:

"Nätti kesäsää tänään joten päätin lähteä koluamaan Etelä-Helsingin divareita jotka on sen verran syrjässä normaaleilta kulkureiteiltä ettei niihin usein vahingossa päädy vaikka kiinnostavaa valikoimaa niissä onkin.
Ja tulihan niitä sitten löydettyä Yrjönkadun Johanneksesta, Vuorimiehenkadun Kauppamakasiinista, Pursimiehenkadun Välkesalmelta ja Fredan Hagelstamilta (parissa muussa poikkesin myös mutta niistä ei tällä kertaa löytynyt mitään otollista).
Pari sellaista kirjaa jota olin vähän hakemassakin: Pär Lagerkvistin novelleja på svenska, kokeillaan kuinka hyvin ruotsinope Silmiksen opit ovat yhä hallussa, ja yksi kirja jota ei tässä blogissa käsitellä...
Jotain tuttujen kirjailijoiden teoksia joita en varsinaisesti ollut hakemassa mutta ilahduin kun löysin tai jotka olivat mielessä "pitäisi joskus"-kirjoina (Almost Transparent Blue, In Watermelon Sugar, Sciasciaa, Rollandia, Goethea...)
Ja pari josta en ollut ikinä kuullutkaan mutta jotka vaikuttivat kiinnostavilta ("1800-luvun alun italialainen kirjeromaani? Tää on varmaan hyvä")

Noin välähdyksenä mitä on lähikuukausina luvassa. Nyt on kesken tai seuraavaksi aloitettavana kyllä vielä muita kirjoja."

"Katson elokuvaa jonka DVD:n takakansitekstistä löytyy mm. seuraavaa: "Kun hänen appisammakko yhtäkkiä kuolee, Shrekin edessä on jälleen uusi seikkailu, jossa Aasi ja Saapasjalkakissa auttavat Shrekiä löytämään oikeutetun tiensä kruununvaltiaaksi. Elokuvassa on mukana kaikkien suosikkihahmojen lisäksi myös taikavoimia omaava, harhaanjohdettu Merlin[...]"
Joo, katson Shrek 3:a (ja vieläpä vapaaehtoisesti), mutta elokuvan törkein kielenkäyttö on päätynyt näköjään levyn kanteen, tuon pitäisi olla vähintään K-18. Suomenkielistä tekstitystä en ole edes uskaltanut vilkaista (myönnän että valitsen DVD:ssä yleensä englanninkielisen tekstityksen kun se on tarjolla, kielen lyhyemmät sanat mahdollistavat joustavamman tekstityksen kun tila on rajallinen)"

"Telkkarista näkyi tulevan eka Harry Potter -leffa, satuin näkemään loppupuolelta pätkän.
Onko kukaan muu miettinyt että Dumbledore hoitaa tuon tupamestaruus-jutun loppupisteytyksen aika paskamaisesti ja on epäilemättä omalla henkilökohtaisella panoksellaan vaikuttamassa siihen että Luihuinen tuottaa pahisvelhoja?" (vastaus: muutkin olivat miettineet samaa)

"Kirjastosta otin luettavaksi albumillisen Unshelved-nettisarjakuvaa (http://www.unshelved.com/), What Would Dewey Do?
Vähän samaan tyyliin kuin kotimainen Kirjaston kissat, tämä on sarjakuva josta varsinaiset sarjakuvaintoilijat tuskin suuremmin pitävät, piirrostyyli on aika amatöörimaista (näkyy muuttuvan myöhemmin vähän siloitellummaksi, mutta ei nuo uudetkaan mitään visuaalisuuden riemujuhlaa ole) ja kerronta ei muutenkaan perustason yläpuolelle nouse...
Mutta sisällön vuoksi kirjastojen kanssa usein tekemisissä olevat, joko työntekijöinä tai asiakkaina, varmaan tämän parissa viihtyvät."

"Kävin pyörähtämässä Taiteiden yössä. Tällä kertaa pysyen poissa keskustasta, täällä kantakaupungin laitamilla.
Ensin iltapäivällä piipahdin Mäkelänkadun Emmauksessa sanomassa hei tutuille ja vähän järjestämässä hyllyjä. Ja ohimennen haukuttiin yksi lastenkirjakuvittaja jonka tyyliä inhosin pienenä ja inhoan nykyäänkin, enkä ole ainoa.
Sieltä sitten Sörnäisiin Helsinki Night Marketille (näin myöhäisiltapäivän kirkkaassa auringonpaisteessa). Mutta en oikein tykkää tällaisista toritapahtumista, porukkaa oli paljon ja siihen kiinnostavimpaan kohteeseen, eli tiskille jossa myytiin paistettuja heinäsirkkoja, oli ihan tolkuton jono, joten lähdin aika nopeasti pois.
Seuraava kohde oli taidegalleria Kalleria, jonne oli kuratoitu kooste suomalaisen YouTube-taiteen teoksista, sieltä oudommasta päästä. Viihdyttäviä pätkiä katsoin muutaman ja otin mukaan listan kaikista koosteen teoksista, pitänee jatkaa kotona tutustumista
(maistiaisia: https://www.youtube.com/watch?v=P-87WBh_s2k ja https://www.youtube.com/watch?v=da9gtMHfH0I)
Täältä suuntasin Villa Kiveen jossa paneelikeskusteluissa ruodittiin eri vuosikymmeniä. Itse osuin kuulemaan Maarit Niiniluodon juontaman 70-luku-keskustelun, puhujina Anita Konkka, Torsti Lehtinen ja Arja Tiainen.
Yleinen mielikuva tuntui olevan että 70-luku oli koko lailla kauhea, Konkka näki siinä vähiten hyvää kun taas Tiainen arvosti mm. sisävessoja ja jatkoja.
Tämän jälkeen alkoi olla nälkä kun olin missannut ne ekologiset ja terveelliset hyönteisprotskut ja väliin oli jäänyt myös aiempien Taiteiden öiden vakiopaikka (Pyhän Kolminaisuuden kirkon puutarhan borsch-keitto), joten tulin kotiin. Hei vaan."

"Katselen miesten keihäsfinaalia ja kuuntelen samalla oopperaa. Koska voin.
Jalkapallon ohella yleisurheilu on penkkiurheilulajeista sellainen jota tulee joskus katsottua. Yleisurheilussa viehättää pitkälle viety minimalistisen tarkoituksenmukaisuuden ihanne: heitä pitkälle, juokse lujaa, hyppää pitkälle, siinä kaikki. Tässä on zeniä."

"Kävin pikaisesti pyörähtämässä Sarjakuvafestivaaleilla. Vieraissa ei tänä vuonna ollut oikein ketään pakkonähdä-tapauksia mutta tuli hieman kartoitettua että mitäs uutta kivaa ilmestyy messuille.
Pienlehtitaivas tosin avataan vasta huomenna, eli pitää käydä paikalla myös huomenna tai sunnuntaina.
http://www.sarjakuvafestivaalit.fi/"


Ei kommentteja: