30.11.11

Marraskuun luetut

Listailin sitten myös niitä kaikkia muita kirjoja mitä olen lukenut tämän kuun aikana loppuun. Ensimmäinen blokki on kaunokirjallisuus, toinen tietokirjallisuus ja kolmantena sarjakuvat (ihan kaikkia sarjakuvia ei ole mukaan listattu, Aku Ankan taskukirjoja ja vastaavia on jätetty mainitsematta ja lehdet tietty). Kirjan nimi sillä kielellä jolla sen luin (Kioto ja Nana olivat molemmat suomenkielisiä).

En sen tarkemmin kommentoi, huudelkaa kommenteissa jos jokin kiinnostaa tai jos joku on tuttu kirja (no, koska pari noista on poimittu luettavaksi muiden blogien perusteella niin tiedän että siellä on hyvin blogisavutettuja kirjoja).


Yasunari Kawabata - Kioto
Aili Somersalo - Mestaritontun seikkailut
Graham Greene - The Power and the Glory
Muriel Spark - The Only Problem
Mehis Heinsaar - Herra Paulin aikakirjat
Alexander McCall Smith - Pieniä ihmeitä autokorjaamolla
Tove Jansson - Muumit ja suuri tuhotulva
Peter Bichsel - Lastentarinoita
Giorgio Bassano - Ferraran puutarha
Tuomas Kyrö - Mielensäpahoittaja
Armas Alvari - Varmat tapaukset


Marko Nenonen - Kuinka luonto ja nainen valloitetaan?
Ken Emerson - Always Magic in the Air, The Bomp and Brilliance of the Brill Building Era
Walter C. Sellar - 1066 and All That


Neil Gaiman - Sandman: Endless Nights
Reetta Niemensivu - Lempi ja rakkaus
Yumi Unita - Bunny Drop 4
Joann Sfar & Lewis Trondheim - Dungeon Twilight 1: Dragon Cemetery
Gary Larson - The Far Side Gallery 1
Emile Bravo - Kultakutri ja seitsemän kääpiökarhua
Ninni Aalto - Sähköjänis
Lewis Trondheim - Blacktown
Ai Yazawa - Nana 19
Juba - Viivi & Wagner, Sian morsian
Sfar & Trondheim & Mazar & Menu - Dungeon Monstres 1: The Crying Giant

5 kommenttia:

Maria/Sinisen linnan kirjasto kirjoitti...

Lukemistasi kirjoista ovat minulle tuttuja Mestaritontun seikkailut sekä Muumit ja suuri tuhotulva, ihania klassikkoja molemmat.

Mielensäpahoittajan haluaisin lukea; pitääpä alkaa tutkailemaan, joko sitä saisi kirjastosta ilman varausta.

hdcanis kirjoitti...

Todistetusti saa, en juuri harrasta kirjojen varailua (korkeintaan jotain olen joskus tilannut huitsinkuusi-kirjastoista) ja siellä se Mielensäpahoittaja oli palautushyllyssä (varsinaiseen hyllyyn asti ei välttämätä vielä ehdi).
Ja hyvä oli. Yllätyin kyllä että Kyröllä oli useita kirjoja julkaistu jo ennen tuota, nimi nousi minun näkyviini esiin vasta tämän kirjan yhteydessä.

Jenni kirjoitti...

Löysit siis Lastentarinoita! Ja luit myös näemmä yhden kaikkien aikojen suosikkini, Mestaritontun seikkailut. Toivottavasti kirjoitat jommastakummasta tai vaikka molemmista. :)

Pitkä ja monipuolinen lista!

Booksy kirjoitti...

Far side - nam! Rakastan Gary Larsonia...

hdcanis kirjoitti...

Joodok, Lastentarinoita löytyi helposti kirjastosta kun tiesi että se kirja on olemassa ja mikä sen nimi on. Ja hyvä oli ja lämpimästi suosittelen aivan kaikille. (se tuli siis vastaan Jennin blogissa, kun huomasin että minähän olen lukenut kirjan yhden tarinan, se oli ala-asteen äikänkirjassa ja oli hyvin mieleenjäävä...nimestään ja tyylilajistaan huolimatta sijoitetaan kuitenkin aikuisten osastolle).

Mestaritontun seikkailut piti lukea kun se tosiaan klassikkomainetta nautti, muistelin hämärästi että olisin lapsena sen lukenut mutta uudelta se tuntui. Saatan sekoittaa Turun linnan tonttu-ukkoon tai johonkin kolmanteen...

Far Sideja on tullut luettua sekalainen määrä vuosien varrella mutta noissa alkupään jutuissa olikin useita joita en ollut vielä nähnyt. Toisaalta niissä myös on tyyli vielä vähän hakusessa, New Yorkerin pilakuvia ja Aragonesia vielä tunnuttiin matkivan...