1.6.12

Toukokuun luetut

Italo Calvino - Adam, One Afternoon
Yasunari Kawabata - Vuoren jyly
Sue Townsend - Rebuilding Coventry
Miroslav Penkov - East of the West

Leena & Heikki Luoto - Oman pihan ötökät
Paul Hillyard - The Book of the Spider
Benedict Ashley - The Dominicans

Julien Neel - Mimu 3
Bryan Lee O'Malley - Scott Pilgrim 6
Simone & Cornell - Secret Six: Reptile Brain
Hopia & Laakko - Kirjaston kissat: Kirjan ja kanan päivä

Vähän pienempi nippu tässä kuussa, matkailu ja muut touhut veivät lukuaikaa...

Calvinon novellikokoelma oli tämän varhaisempia juttuja, niissä harrastettiin jonkin verran tarinan lajityyppiä mikä on tietty kiva mutta ei tämä myöhempien kirjojensa veroinen ole. Ainakin yksi tarinoista on suomeksi ilmestynyt, pitkä muurahaisnovelli Tämä vaikea elämä -kirjassa.

Townsendin romaani meni myös "ihan kiva" osastoon, yksittäisiä hyviä osioita ja värikäs henkilökaarti mutta juoni ei oikein kanna ja loppu varsinkin tuntui siltä että jotain piti keksiä, tehdään nyt sitten näin.

Penkovin kirjan nappasin Kastrupin lentokentän lehti-kirja-kaupasta, jotain luettavaa kaipasi ja tuntemattomilta kirjailijoilta voi usein poimia luettavaksi suht impulsiivisesti novellikokoelmia, ja hei, Bulgaria. Vaikka näköjään tämä kelpaisi myös maahanmuuttaja-kirjallisuudeksi So American -haasteeseen. Eli kahdeksan novellia Bulgariasta ja bulgarialaisista, nykyajasta ja historiasta. Kokoelma alkaa vahvasti, erityisesti toisen, nimitarinan, traagisuus ja kolmannen, Buying Leninin huumori kolahtivat. Myöhemmät novellit löysäsivät hieman mutta hyvä yleisvaikutelma tästä silti tuli ja ainakin Jhumpa Lahirin lukijoille kehtaa suositella.

Paras viimeiseksi: Vuoren jyly nousi suosikikseni suomennetuista Kawabatan kirjoista, meditatiivinen ja melankolinen kuvaus vanhenevasta patriarkasta ja tämän perheestä toimi erinomaisesti.

Noiden lisäksi tuli luettua kolme tietokirjaa, pari populaaria esitystä hyönteisistä ja hämähäkeistä sekä katsaus dominikaanijärjestön historiaan. Ja joitain sarjakuvia joista muutama mainittu ohessa.

Ei kommentteja: