20.10.14

Kirjamessut lähestyvät

Tämän viikon loppupuolella on Helsingin messukeskuksessa, näppärästi ratikkamatkan päässä, kirjamessut ja tokihan sinne pitää mennä (jos nyt ei force majeuret iske).

Messuilla suunnittelen seikkailevani torstaina ja jonkin aikaa myös sunnuntaina. Suunnitelmissa on ainakin hengailua Boknäsin osastolla (6g85) sijaitsevassa bloggaajapisteessä to 13-15 ja su 14-15, tervetuloa sanomaan hei. Kyseisellä paikalla on muita fiksuja ja filmaattisia bloggaajia joka päivä useamman tunnin ajan, eli siellä kannattaa piipahtaa muulloinkin (ja jos sattuu minun tunnistamaan muuallakin kuin tuolla, niin saa sanoa hei).

Muuten olen jättänyt oman messuohjelmani aika avoimeksi. Teemamaana on tänä vuonna Italia mutta maan vierailijoista ainoa tuttu, Matteo Collura, puhuu perjantaina kello 17 Kirjakahvilassa eli en taida päätyä paikalle vaikka kirja hyvä olikin. Toki muitakin Italia-aiheita löytyy pitkin ohjelmaa...
Muutenkin on ihan luultavaa että keskityn lähinnä vaeltelemaan ympäriinsä ja silmäilen tarjontaa ja sitten kun väsyttää istahdan kuuntelemaan sitä puhetta joka on juuri nyt siinä lähellä. Serendipiteetti on mun kuski.

Muutamia alustavasti kiinnostavia aiheita toki messuohjelmaa selaamalla löytyi, ehkä onnistun olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan...

Torstai 23.10.

11:00, Aino: Mitä nuoret haluavat lukea?
KirjaKallio ystävineen kertoo mitä nyt luetaan, ja mitä tarinoita nuoret haluavat lukea jatkossa.

12:00, Kullervo: Tulevaisuudessa jokainen julkaisee itse kirjansa - vai julkaiseeko?
Omakustanteet vyöryvät maailmalla myyntilistoille. Kustantamoissa valitetaan kiirettä ja sitä, että kirjoihin ei ehditä paneutua. Toisaalta kustantajien tehtävä on ollut olla laadun tae. Miksi kustantajia tarvitaan edelleen?

17:00, Kullervo: Kriitikot vs kirjabloggaajat
Kirjallisuusjournalismi vähenee jatkuvasti, mutta kirjabloggaajien määrä ja vaikutusvalta kasvavat. Kumpi on syy ja kumpi seuraus?

Sunnuntai 26.10.

12:00, Takauma: Kun fakta vaihtuu fiktioon
Miten kaunokirjallinen luova prosessi eroaa tietokirjan kirjoittamisesta? Sekä kaunokirjallisuutta että tietokirjallisuutta julkaisseet Tiina Raevaara ja Kaari Utrio keskustelevat. 

12:00, Katri Vala: Paula Havaste - Tuulen vihat
1100-luvun Suomeen sijoittuva kiehtova perhetarina, jonka juoneen on taidokkaasti punottu myös kantatarina Lallista ja piispa Henrikistä. Romaani sisältää paljon kansanperinnettä: taikoja, enteitä ja ennustuksia. 

12:30, Takauma: Kirjailija ja some-julkisuus
Mihin kirjailija tarvitsee sosiaalista mediaa, vai tarvitseeko? Kirjailijan julkisuus- ja lukijasuhteista keskustelemassa Antiaikalainen-blogia kirjoittava kirjailija Tommi Melender ja Long Play –yhteisön jäsen, toimittaja ja kirjailija Anu Silfverberg.

13:30, Wine Corner: Olla kuin kuuna päivänä
Täytyykö Suomi-neidon jaksaa muidenkin puolesta, vai voisiko hän astua saapasmaasta tuotuihin kevyempiin kenkiin? Italian kansan tarinat pohjoisen myyttien virittäminä voivat herättää Lemminkäisemme iloon, unohtamatta Kullervon voiman etsimistä.

14:00, Wine Corner: Komisario Palmun jäljillä
Kenet Mika Waltari halusi murhata? Missä Helsingissä on komisario Palmun kotitalo? Missä Palmu-elokuvassa esiintyy Mauno Koivisto? Tervetuloa Mika Waltarin ja Matti Kassilan hahmon maailmaan ja toimii matkaoppaana menneeseen Helsinkiin. 

17:30, Kirjakahvila: Tämän runon haluaisin kuulla
Yleisradion toiveruno-ohjelman pohjalta koottu antologia suomalaisista klassikko- ja suosikkirunoista. 

2 kommenttia:

Calendula kirjoitti...

Jos vielä sunnuntaina jaksaa olla tolpillaan, niin tuo Kirjailija ja some-julkisuus olisi mielenkiintoinen. Hauska nähdä, saadaanko siihen miten erilaisia näkökulmia.

hdcanis kirjoitti...

Jep, aiheesta riittäisi varmaan paljon kiinnostavaa pohdittavaa, joskin aina on eri asia onnistuuko se materialisoitumaan juuri tuolla...
Vähän samaa pohdin tuon torstain kriitikko vs bloggaaja -keskustelun kanssa, tuleeko siellä samat jutut jotka olen kuullut jo monta kertaa ja itsekin pureskellut vai uusia näkökulmia...vaikka toki yleisössä lienee niitäkin joille ne minulle läpitutut jutut voi olla uutta.